230 poze   69501 vizite
Albume
01 despre noi02 conditii de cazare03 foto locatii - photo locations04 pensiune pentru animale05 pensiune felina05 pensiune pentru pisici06 pensiune canina06 pensiune pentru caini1 about us2 accommodation for3 hostel for animals4 hostel for cats5 hostel for dogs6 contact7 RASE DE CAINIAffenpinscherAirdale terrierAkita InuAlaskan Klee KaiAmerican FoxhoundAmstaffAnatolian SheperdBassetul BleuBeagleBeauceronBedlington TerrierBergamascoBichon BolognezBichon friseBichon HavanezBichon MaltezBloodhoundBobtailBorder CollieBorder terrierBoston TerrierBoxerBrac germanBriardBull TerrierBulldog americanBulldog FrancezBullmastiffCainele de Cireada AustralianCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChow-ChowCiobanesc Alb ElvetianCiobanesc AustralianCiobanesc Belgian GroenendaelCiobanesc Belgian MalinoisCiobanesc Belgian TervuerenCiobanesc de BernaCiobanesc de PirineiCiobanesc GermanCiobanesc IslandezCiobanesc OlandezCiobanescul de ShetlandCocker AmericanCocker SpanielDalmatianDobermannDog ArgentinianDog de BordeauxDog GermanEnglish PointerEnglish Springer SpanielField SpanielFila Brasileiro - Mastiff BrazilianGolden RetrieverGordon SetterGriffonHusky SiberianIbizan HoundIrish Water SpanielJindo - cainele coreeanKomondorKuvaszLabrador RetrieverLeonbergerLhasa ApsoMalamut de AlaskaMastiff NapoletanMastiff TibetanOgar afganOgar rusescOtterhound Copoiul pentru vidrePapillonPekinezPeruvian Hairless DogPinscher GermanPinscher PiticPit BullPomeranianPresa CanarioPudelPugPuliRhodesian RidgebackRottweilerSaint BernardSamoyedSchnauzer PiticSchnauzer UriasScottish TerrierShar- PeiShih tzuSpitz finlandezStaffordshire Bull TerrierTeckelTerra NovaTerrier AustralianTerrier IrlandezTerrier RusescToy Fox TerrierViszlaWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetYorkshire TerrierZ RASE DE PISICI Z   Abisiniana   Albastra de Rusia   American Curl   Angora Turceasca   Balineza   Birmaneza   Bobtail American   Bobtail Japonez   Bombay   Braziliana cu par scurt   British Shorthair   Burmeza   Chartreux   Norvegiana de padure   Ragdoll   Siameza   Sphynx   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Airdale terrier

Istoric si origine Aspect exterior si dimensiuni Personalitate Relatiile cu familia si casa Dresajul Aspecte particulare Boli si afectiuni curente Acest caine este rezultatul incrucisarilor intre vechiul terrier englezesc si copoiul pentru vidre , Otterhound. Provine din regiunea Yorkshire, valea Aire, vale bogata in vidre, de la care a capatat numele (otter = vidra) . Prin talie, a devenit cel mai mare dintre cainii terrieri, prin frumusestea si stinuta nobila a cucerit repede intreaga lume.


Istoric si origine
Acest caine este rezultatul incrucisarilor intre vechiul terrier englezesc si copoiul pentru vidre , Otterhound. Provine din regiunea Yorkshire, valea Aire, vale bogata in vidre, de la care a capatat numele (otter=vidra) . Prin talie, a devenit cel mai mare dintre cainii terrieri, prin frumusestea si stinuta nobila a cucerit repede intreaga lume.

Initial s-a numit Waterside Terrier, sau Bingley, denumiri sub care a fost prezentat la diferite expozistii , si de abia mai tarziu a primit numele de Airedale Terrier si a fost recunoscut oficial de Kennel Club. Rasa s-a raspandit apoi pretutindeni, fiind foarte apreciat in starile Europei, in Canada si S.U.A.

Caine robust, musculos, cu o constructie proportionata, cu aspect simetric, foarte suplu, cu tinuta de o elegansta deosebita, este un caine foarte vioi, cu un curaj deosebit , foarte devotat si ascultator. Este un caine foarte activ, mereu in miscare, iubeste spastiile largi, este plin de viasta, sincer, vigilent, usor de dresat. Este folosit in special la vanatoarea de vidre, jderi, vulpi, iepuri, mistresti. In Canada acest caine este folosit la vanatoarea de ursi. In Germania este folosit ca un caine ocrotitor, in politie, sau caine sanitar. In Anglia si S.U.A. este folosit de politie . Datorita frumusestii si devotamentului sau este un excelent caine de companie.


Aspect exterior si dimensiuni
Este cel mai mare dintre cainii terrierii englezi. Este un caine musculos, activ, compact cu jarestii coborasti, fara alungire exagerata a corpului. Diferitele parti ale corpului trebuia sa fie bine proportionate si in corelatie armonioasa intre ele, pentru a da impresia de simetrie. Acest caine este caracterizat de o expresie darza, rapid in miscari, intotdeauna intr-o atenta si permanenta asteptare . Caracterul este exprimat prin expresia ochilor, stinuta urechilor si portul cozii.

Capul : craniul trebuie sa fie lung si plat, nu prea lat intre urechi, ingustandu-se usor spre ochi. Capul trebuie sa fie echilibrat, fara diferensta remarcabila de lungime intre partea craniana si nazala. Fruntea cainelui trebuie sa nu prezinte riduri, stopul sa fie lin , obrajii plasti, fara ingrosari Maxilarele, atat cel superior cat si cel inferior, trebuie sa fie adanci, puternice, tari si musculoase, taria botului fiind o cerinta importanta la aceasta rasa, fara ca falcile sa fie dezvoltate excesiv, dand obrajilor o forma rotunjita, proeminenta, un aspect dealtfel nedorit. Buzele trebuie sa fie bine inchise iar trufa neagra. Ochii sunt mici, de culoare inchisa, neproeminenti, sa aiba expresia caracteristica a cainilor terrieri, de indrazneala si inteligenta.

Urechile trebuie sa fie in forma in forma de V, purtate lateral, mici dar proporstionale cu marimea cainelui, muchia superioara a indoiturii urechii trebuie sa fie imediat deasupra nivelului craniului . Sunt de nedorit urechile care atarna lipsite de viasta pe laturile capului sau urechile prinse sus.

Gura acestui caine are maxilare puternice, cu dantura regulata, perfecta si completa, muscatura in foarfece, incisivii superiori trebuie sa se suprapuna fara spastiu peste cei inferiori, dinstii trebuie sa fie implantasti vertical in maxilar. Prognatismul superior sau inferior este inadmisibil. Gatul trebuie sa fie uscastiv, musculos , de lungime si grosime moderata, cu trecere treptata spre umeri, fara gusa.

Trenul anterior: prezinta umerii lungi, plasasti bine inapoi si inclinasti oblic spre spate, omoplastii netezi. Membrele anterioare trebuie sa fie perfect drepte, cu osatura puternica , coatele sa fie perpendiculare pe corp, cu miscare libera le umeri.

Trunchiul: Spinarea acestui caine este scurta, puternica, dreapta , lipsita de moliciune, salele musculoase, coastele bine arcuite. La un caine compact, spatiul dintre ultimele coaste si coapsa este scurt, la un caine mai pustin compact, se observa o lungire nedorita a acestui spatiu. Toracele trebuie sa fie adanc, pana la coate, dar nu lat. Trenul posterior : coapsele sunt lungi, puternice , musculoase, gambele de asemenea, genunchii trebuie sa fie bine angulasti, sa nu fie intorsi nici inauntru nici in afara, jarestii sunt asezasti jos, privisti din spate sunt paraleli. Labele trebuie sa fie mici, rotunde , compacte, cu perniste carnoase, elastice, degetele trebuie sa fie bine arcuite.

Coada este sus prinsa si purtata vesel, dar nu incovoiata pe spate, trebuie sa fie suficient de groasa si solida , cupata astfel incat varful ei sa fie cam la acelasi nivel cu craniul.

Parul trebuie sa fie des, aspru, sarmos, dar nu atat de lung incat sa dea aspect zburlit, sa stea strans pe corp, acoperind trunchiul si membrele. Parul de acoperire este dur si sarmos iar subparul este mai scurt si mai moale. Parul cel mai aspru este creponat sau usor ondulat. Un par buclat sau moale este nedorit. Roba acestui caine are culoarea pe spinare, ceafa si partea superioara a cozii , negru sau cenusiu inchis, iar toate celelalte parsti ale corpului sunt cafeniu. aramii. Urechile au o nuanta mai inchisa de cafeniu- aramiu, de asemenea, pe umeri , gat si tample apar nuanste mai inchise. Sunt admise cateva fire albe intre membrele anterioare. Talia este cuprinsa intre 58-61 cm la masculi si 56-59cm la femele.

Mersurile: In miscare, membrele trebuie acstionate inainte, cele anterioare fiind perpendiculare si paralele cu linia umarului. Forsta de propulsie este generata de membrele posterioare , perfecstiunea in miscare realizand-o exemplarele cu coapse lungi , gambe musculoase si o buna angulastie a geunchilor, care permite o puternica impulsie. Privite din fata, membrele anterioare ale cainelui aflat in miscare continua linia dreapta a pieptului , labele fiind la aceiasi departate intre ele , ca si coatele.

Atunci cand stationeaza, este dificil de observat daca un caine are umerii slabi, dar imediat ce se pune in miscare, defectul, daca exista- devine aparent, labele din fasta avand tendinsta de a se incrucisa. Daca din contra, cainele este ingust in umeri, labele tind sa se indeparteze intre ele in mers.. Cand jaretii sunt deviati spre interior, genunchii si labele sunt intoarse spre afara, rezultand o serioasa pierdere a forstei de propulsie. Cand jaretii sunt deviati in afara, labele membrelor posterioare au tendinta de a se incrucisa in mers. Masculii trebuia sa aiba ambele testicole normal dezvoltate si coborate in pungile scrotale.


Personalitate
Este un caine deschis, increzator, prietenos, curajos si inteligent, totdeauna atent, fara agresivitate, dar neinfricat.


Relatiile cu familia si casa
In cazul existenstei copiilor mici in familie, ca si in cazul altor caini, trebuie sa se investe, atat cainele, cat si copilul, sa se respecte unul pe altul. Copiii trebuie sa stie ca nu e bine sa ii ia jucariile cainelui, sa il sacaie atunci cand acesta mananca. De asemenea, cainele trebuie educat sa stie ca nu are voie sa sara pe oameni sau sa ii apuce cu gura, in joaca. Cu un dresaj adecvat si rabdare, Airedale Terrierii vor fi companioni buni pentru copiii mai mari, nefiind recomandat totusi a se lasa copii mici nesupravegheasti in compania cainelui. Este de preferat sa se ceara sfatul unui dresor, atunci cand le facesti cunostinsta copilului si cainelui. Este forte important ca , cainele sa isi cunoasca locul in ierarhie si sa stie ca este inferior, nu trebuie sa domine.


Dresajul
Ca si in cazul altor rase, este necesar ca Airedale Terrierul sa fie socializat de la varste cat mai fragede. Socializarea va fi baza pentru dresajul ulterior care il vor face un caine supus si un companion fericit, prin cresterea increderii pe care o are in stapan. Airedale Terrierii au tendinsta de a deveni caini agresivi, de aceea, primii pasi in socializare si supunere sunt obligatorii. Cainele trebuie sa isi respecte stapanul, dar in acelasi timp, acesta trebuie sa isi respecte cainele. Astfel, puiul are nevoie de un set de reguli dupa care sa traiasca si pe care sa le respecte.

Acesti caini nu raspund bine dresajului brutal. Ei trebuie facusti sa inteleaga ce se vrea de la ei, cu rabdare obstinandu-se astfel cei mai buni companioni.

Cateva sugestii pentru un dresaj reusit: 1) nu plictisiti cainele , acesta nu va deveni niciodata un robot, se va duce intotdeauna sa exploreze ceva nou, dar se va intoarce, nu este nevoie sa il chemasti mereu ; 2) amintisti-va ca terrierii sunt caini inteligenti, care au discernamant, asadar, nu le cereti sa faca lucruri prostesti; 3) folosisti o motivatie pozitiva, nu conteaza cat de stanjenit va simtiti pentru asta, cainele trebuie sa simta ca va multumeste, trebuie sa va amintisti ca ei judeca actiunile pe care le fac, nu sunt roboti; 4) folositi fiecare sedinta de dresaj ca pe o oportunitate de a va apropia de companionul dvs si de a-l cunoaste mai bine; 5) alegesti-va ca dresor o persoana care nu va fi dura si nu va incerca sa supuna cainele dvs.

In dresajul Airedale terier-ului trebuie sa fiti foarte flexibili. Asteptati-va intotdeauna la lucruri neasteptate din partea lui si nu incercati sa incadrati un patrat intr-un cerc! Este o conceptie total gresita aceea ca Airedale Terrierii nu pot fi dresati, ei au nevoie pur si simplu de mai multa ingeniozitate si de antrenori mai rabdatori.


Aspecte particulare
Airedale Terrierii, ca si alti terieri, sunt caini foarte inteligenti si cu o personalitate puternica. Nu sunt genul de caini care sa fie lasati sa faca ce vor, deoarece pot fi stricatori, si sunt foarte ingeniosi. Un caine Airedale Terrier bine dresat poate deveni cel mai bun prieten pe care il putesti avea .Pastrasti-va simstul umorului si un set de reguli pentru cainele dvs, si veti fi rasplatit cu un companion fara egal. Trebuie sa fiti la fel de inteligent, rabdator si insistent ca si prietenul pe care vi l-ati ales.


Boli si afectiuni curente
Airedale Terrierii sunt de obicei caini rezistenti si sanatosi. Problemele de sanatate care pot aparea sunt de obicei minore. Ca si in cazul altor rase de talie mare, se intalneste displazia de sold si la aceasta rasa, de aceea este recomandata executarea radiografiilor de control la varsta de 1 an, inainte de prezentarea cainelui la expozitii sau de introducerea lui la reproductie. Ca si alte rase decaini Terieri, si Airedale pot avea probleme dermatologice, adica prurit cutanat , care poate semnala mai multe probleme, incepand de la probleme alimentare, pana la a fi un semn pentru hiper- sau hipotiroidism. De asemenea, pruritul poate fi secundar unor alergii la hrana, sau de alta natura. Trebuie sa se aiba intotdeauna grija ca urechile sa fie bine curatate, pentru a preveni aparitia otitelor, sa lei se taie periodic unghiile, sa se detartreze si, foarte important, sa se trimeze parul dintre pernite.

Intra pe forum, afla informatii suplimentare si discuta despre aceasta rasa de caini cu crescatorii sau cu alti pasionati:
Airdale Terrier
Airdale Terrier

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.