230 poze   69475 vizite
Albume
01 despre noi02 conditii de cazare03 foto locatii - photo locations04 pensiune pentru animale05 pensiune felina05 pensiune pentru pisici06 pensiune canina06 pensiune pentru caini1 about us2 accommodation for3 hostel for animals4 hostel for cats5 hostel for dogs6 contact7 RASE DE CAINIAffenpinscherAirdale terrierAkita InuAlaskan Klee KaiAmerican FoxhoundAmstaffAnatolian SheperdBassetul BleuBeagleBeauceronBedlington TerrierBergamascoBichon BolognezBichon friseBichon HavanezBichon MaltezBloodhoundBobtailBorder CollieBorder terrierBoston TerrierBoxerBrac germanBriardBull TerrierBulldog americanBulldog FrancezBullmastiffCainele de Cireada AustralianCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChow-ChowCiobanesc Alb ElvetianCiobanesc AustralianCiobanesc Belgian GroenendaelCiobanesc Belgian MalinoisCiobanesc Belgian TervuerenCiobanesc de BernaCiobanesc de PirineiCiobanesc GermanCiobanesc IslandezCiobanesc OlandezCiobanescul de ShetlandCocker AmericanCocker SpanielDalmatianDobermannDog ArgentinianDog de BordeauxDog GermanEnglish PointerEnglish Springer SpanielField SpanielFila Brasileiro - Mastiff BrazilianGolden RetrieverGordon SetterGriffonHusky SiberianIbizan HoundIrish Water SpanielJindo - cainele coreeanKomondorKuvaszLabrador RetrieverLeonbergerLhasa ApsoMalamut de AlaskaMastiff NapoletanMastiff TibetanOgar afganOgar rusescOtterhound Copoiul pentru vidrePapillonPekinezPeruvian Hairless DogPinscher GermanPinscher PiticPit BullPomeranianPresa CanarioPudelPugPuliRhodesian RidgebackRottweilerSaint BernardSamoyedSchnauzer PiticSchnauzer UriasScottish TerrierShar- PeiShih tzuSpitz finlandezStaffordshire Bull TerrierTeckelTerra NovaTerrier AustralianTerrier IrlandezTerrier RusescToy Fox TerrierViszlaWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetYorkshire TerrierZ RASE DE PISICI Z   Abisiniana   Albastra de Rusia   American Curl   Angora Turceasca   Balineza   Birmaneza   Bobtail American   Bobtail Japonez   Bombay   Braziliana cu par scurt   British Shorthair   Burmeza   Chartreux   Norvegiana de padure   Ragdoll   Siameza   Sphynx   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Dalmatian

Usor de recunoscut dupa blana sa alba cu pete negre, Dalmatianul este un caine de paza bun si un protector nativ. Numit, de asemenea, Carriage Dog (cainele de transportor), Dalmatianul are o lunga istorie in acompanierea stapanilor lui in carele de lupta, trasuri si chiar in masinile de pompieri.

Istoricul si originea
Istoricul dalmatianului este incert. Expertii se contrazic cu privire la tara de origine a acestei rase. Dalmatia, o provincie din Yugoslavia si candva a Austriei, si-a revendicat originea dalmatienilor. Cu toate acestea, Franta, India, Grecia si alte cateva state au facut acelasi lucru. Gravuri provenite din Grecia Antica reprezentau un caine atletic alergand in spatele carelor de lupta. Dalmatianul insotea diligentele de transport oferindu-le protectia fata de atacurile banditilor. Miezul noptii ii prindea dormind langa cai, in grajduri pazindu-i bunurile stapanului. De-a lungul timpului, dalmatianul a fost utilizat ca si caine-pompier, caine de circ, in misiunile de cautare si salvare, precum si pentru vanatoare si recuperare. Recent, acest „interpret" patat a castigat popularitate ca una dintre rasele favorite ale Hollywood-ului. American Kennel Club a recunoscut dalmatianul, pentru prima data, in 1888, ca membrul al grupei non-sporting (de agrement).

Aspectul exterior si dimensiunile
Dalmatianul este un caine de talie medie, cu un corp musculos si parul neted. Expresia fetei exprima inteligenta si loialitate. Rasa are o blana scurta si deasa, compacta, bine atasata de corp. Petele sunt negre sau maro, rotunde. Ele incep sa apara in jurul varstei de 2 saptamani. Fruntea este lata. Urechile sunt triunghiulare si pendulante, varful lor ajungand pana la jumatatea obrazului. Dalmatianul are ochii albastri sau caprui. Combinatiile acestor culori sunt acceptate. Nasul trebuie sa fie de aceeasi culoare cu a petelor.

Inaltimea la greaban este de 50-60 cm la mascul si de 50-55 cm la femela, iar greutatea situandu-se la ambele sexe in jurul a 25 kg.

Personalitatea
Dalmatianul este un caine activ, energic, bine cunoscut pentru caracterul sau protector exacerbat. Desi nu este renumit ca si caine care latra excesiv, Dalmatianul isi avertizeaza proprietarul vocal cand se apropie strainii. Rasa este, in general, dornica sa va faca pe plac, desi nu este foarte prietenoasa cu persoanele pe care nu le cunoaste si in care nu are incredere.

Relatiile cu familia si casa
Aceasta rasa este intr-adevar un animal de companie adresat familiei. Se inteleg bine cu copii si alte animalute de casa, mai ales daca sunt crescuti cu acestea de mici. Aceasta rasa adora sa faca miscare si sa se mentina activa, indragind plimbarile lungi sau alergatul. Unii proprietari relateaza ca dalmatienii lor sunt foarte curajosi si le place sa exploreze.

Dresajul
Dalmatianul este un caine inteligent, care invata rapid. Ei au fost antrenati cu succes pentru recuperarea, salvarea, efectuarea de trucuri in cadrul spectacolelor de circ si ca si caine insotitor al trasurilor. Dalmatienii va vor asigura o protectie excelenta. Ei sunt considerati ca fiind usor de dresat.

Aspecte particulare
Dalmatienii naparlesc. Parul lor scurt, alb este usor de sesizat pe imbracaminte sau pe mobilier. Periindu-va dalmatianul o data sau de doua ori pe saptamana, va asigurati ca parul mort este inlaturat. Dalmatienii pot avea o piele „crustoasa", aparand matreata in timpul lunilor de iarna cand umiditatea este scazuta.

Urechile dalmatienilor sunt foarte subtiri, beneficiind de o vascularizatie saraca in comparatie cu restul corpului. Din acest motiv, se pot produce degeraturi ale urechilor, daca animalutul dumneavoastra este lasat prea mult afara in zilele geroase.

Boli si afectiuni curente
Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia. Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.

Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.

Glaucomul este o afectiune grava si dureroasa care determina cresterea presiunii intraoculare. Poate conduce la orbire daca nu este tratat la timp.

Urolitiaza este o tulburare care afecteaza tractul urinar al cainelui, avand ca rezultat formarea pietrelor la nivelul vezicii urinare. Dalmatienii sunt, in mod particular, susceptibili urolitiazei cu urati.

Polineuropatia este o degenerare a nervilor care poate determina o stare de slabiciune la nivelul tuturor membrelor si imposibilitatea animalului de a se deplasa. Afectiunea apare, in general, in jurul varstei de 1-1 ½ ani.

Districhiasis-ul reprezinta o tulburare de crestere a genelor pe marginea libera a pleoapelor. Ele cresc spre interiorul ochiului, in loc sa creasca inspre exterior. Genele situate anormal freaca suprafata ochiului (corneea), cauzand iritatii.

In plus, dalmatienii sunt predispusi atopiei, dermatitelor, demodicozei si surditatii.

Durata medie de viata a Dalmatianului este de 10-13 ani.
Dalmatian
Dalmatian

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.