230 poze   69182 vizite
Albume
01 despre noi02 conditii de cazare03 foto locatii - photo locations04 pensiune pentru animale05 pensiune felina05 pensiune pentru pisici06 pensiune canina06 pensiune pentru caini1 about us2 accommodation for3 hostel for animals4 hostel for cats5 hostel for dogs6 contact7 RASE DE CAINIAffenpinscherAirdale terrierAkita InuAlaskan Klee KaiAmerican FoxhoundAmstaffAnatolian SheperdBassetul BleuBeagleBeauceronBedlington TerrierBergamascoBichon BolognezBichon friseBichon HavanezBichon MaltezBloodhoundBobtailBorder CollieBorder terrierBoston TerrierBoxerBrac germanBriardBull TerrierBulldog americanBulldog FrancezBullmastiffCainele de Cireada AustralianCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChow-ChowCiobanesc Alb ElvetianCiobanesc AustralianCiobanesc Belgian GroenendaelCiobanesc Belgian MalinoisCiobanesc Belgian TervuerenCiobanesc de BernaCiobanesc de PirineiCiobanesc GermanCiobanesc IslandezCiobanesc OlandezCiobanescul de ShetlandCocker AmericanCocker SpanielDalmatianDobermannDog ArgentinianDog de BordeauxDog GermanEnglish PointerEnglish Springer SpanielField SpanielFila Brasileiro - Mastiff BrazilianGolden RetrieverGordon SetterGriffonHusky SiberianIbizan HoundIrish Water SpanielJindo - cainele coreeanKomondorKuvaszLabrador RetrieverLeonbergerLhasa ApsoMalamut de AlaskaMastiff NapoletanMastiff TibetanOgar afganOgar rusescOtterhound Copoiul pentru vidrePapillonPekinezPeruvian Hairless DogPinscher GermanPinscher PiticPit BullPomeranianPresa CanarioPudelPugPuliRhodesian RidgebackRottweilerSaint BernardSamoyedSchnauzer PiticSchnauzer UriasScottish TerrierShar- PeiShih tzuSpitz finlandezStaffordshire Bull TerrierTeckelTerra NovaTerrier AustralianTerrier IrlandezTerrier RusescToy Fox TerrierViszlaWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetYorkshire TerrierZ RASE DE PISICI Z   Abisiniana   Albastra de Rusia   American Curl   Angora Turceasca   Balineza   Birmaneza   Bobtail American   Bobtail Japonez   Bombay   Braziliana cu par scurt   British Shorthair   Burmeza   Chartreux   Norvegiana de padure   Ragdoll   Siameza   Sphynx   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Dog Argentinian

Este un caine mare, musculos, din tipul Mastiff-ului. Roba are parul scurt, lucios, gros, fara subpar, intotdeauna de culoare alba, usor de intretinut .Este un caine foarte inteligent, puternic, independent, ce necesita inceperea dresajului de supunere de la o varsta timpurie.

Dogul argentinian cunoscut, de asemenea, si ca mastiff-ul argentinian este rezultatul unui vis. Doi frati era hotarati sa creeze un vanator sociabil, dar care sa intimideze prin aparitie, capabil sa vaneze pume si mistreti. Dupa cateva eliminari succesive, visul celor doi frati a devenit realitate si Dogul argentinian a luat nastere.

Istoricul si originea
Dogul argentinian este originar din Argentina. In 1925, fratii Antonio Nores Martinez si Agustin Nores Martinez isi doreau cu inflacarare o rasa de caini capabila sa vaneze vanatul de talie mare in tinuturile rurale argentiniene. Dorinta lor de a avea un caine care sa fie in acelasi timp atat un companion, cat si un vanator eficient, i-a condus la dezvoltarea unei noi rase de caini prin imbinarea caracteristicilor unice a zece rase.

Cainele de lupta de Cordoba, care astazi nu mai exista, a fost utilizat ca parte a stocului de formare a rasei. Acest caine a fost apoi imperecheat cu mastiff-ul pentru ai conferi forta si cu bulldog-ul englez pentru robustete si un piept lat. Bull Terrier-ul a fost inclus pentru curaj si boxer-ul pentru loialitate si blandete. Pointer-ul a fost inclus in dezvoltarea rasei pentru finetea mirosului. Dogul german a fost adaugat pentru a-i conferi marimea, Irish wolfhound pentru instinctul de vanator, dogul de Bordeaux pentru falcile puternice si marele de Pirinei pentru blana alba, matasoasa.

Din toate aceste rase provine magnificul vanator, cunoscut astazi ca dogul argentinian. Fratii au inceput definitivarea rasei cu 10 femele si au introdus masculii care se potriveau standardelor pe care ei le fixasera pentru noua rasa. In 1928, Antonio a conceput primul standard al rasei. In 1956, din nefericire, Antonio a fost ucis si nu a mai apucat sa-si vada visul implinit. Agustin a preluat afacerea si a mutat sediul din Cordoba in Esquel, oras localizat in Pantagonia, in sudul Argentinei. Fiind ambasadorul Argentinei in Canada, Agustin a folosit aceasta oportunitate pentru a raspandi rasa in intreaga lume.

In cele din urma, dupa 50 de ani de activitate asidua, fratii Martinez au reusit sa creeze o rasa magnifica cu aptitudini pentru vanatoare, luarea urmei si un caine de paza si protectie vigilent. In 1985, dogul argentinian in cele din urma ajunge in Statele Unite.

Aspectul exterior si dimensiunile
Dogul argentinian da impresia unui caine bine conformat si musculos, impunator si elegant. Ca idee, rasa este similara unui pit bull alb, de talie mare. Dogul argentinian este un caine elagant cu conformatia unui mastiff, cu maxilare puternice, urechile clupate (scurtate) si cu un cap masiv cu botul scurt si puternic. Ochii Dogului argentinian sunt de culoare inchisa, negri sau caprui, cu o expresie care indica inteligenta si vigilenta. Trufa este intotdeauna neagra, iar parul care acopera botul este scurt, des si matasos.

Inaltimea la nivelul greabanului este de 61-69 cm, iar greutatea corporala este de 36-45 kg.

Personalitatea
Dogul argentinian are un temperament echilibrat. Rasa este prietenoasa, dar isi va proteja feroce familia daca simte pericolul. Dogul argentinian, de obicei, accepta alte animalute, in special, daca acestea sunt supuse si prietenoase. Din nefericire, dogul argentinian si-a creat o reputatie de caine agresiv, fiind prohibit in cateva state.

Dogul argentinian nu este un caine care se adreseaza proprietarilor incepatori si neexperimentati. Aceasta rasa necesita o socializare timpurie si un dresaj adecvat pentru a fi ascultator si supus.

Relatiile cu familia si casa
Dogul argentinian poate fi un caine de companie prietenos si iubitor. Sunt loiali familiei si paznici excelenti ai caminului lor. Socializarea precoce este importanta pentru a-si dezvolta o legatura puternica cu membrii familiei lor. Dogul argentinian este o rasa care se maturizeaza tardiv si care trebuie sa creasca alaturi de celelalte animalute din casa dumneavoastra pentru a invata sa le accepte ca membrii ai familiei.


Dresajul
Agresivitatea acestor caini poate constitui o problema, de aceea trebuie sa fie atent si intens socializati cu alti caini, de la o varsta timpurie. Nu trebuie tinuti cu un alt caine de acelasi sex. De asemenea, nu trebuie tinuti in compania pisicilor sau a altor animale mici de casa, decat daca au fost crescuti impreuna cu acestea.

Avand o vointa puternica si un temperament independent, dar totodata fiind foarte inteligent, Dogul Argentinian isi va respecta stapanul, dar acesta trebuie sa fie ferm, staruitor si demn de incredere. Datorita stramosilor sai care erau caini de vanatoare, Dogul Argentinian va fi permanent intrigat de mirosurile incitante din jurul sau , de aceea, trebuie ca atentia sa sa fie mentinuta prin dresaj , mereu asupra stapanului.


Aspecte particulare
Datorita reputatiei sale din luptele de caini, aceasta rasa este sub restrictii legislative stricte in marea Britanie si in alte tari. Legea cainilor periculosi data in 1991, mentioneaza cele trei rase, si anume Fila Brasiliero, Dogul Argentinian si TossaInu Japonez ca fiind total interzise de a aparea in locurile publice. O a patra rasa de caini, Pit Bull Terrier-ul American este permis numai in conditiile unor restrictii severe. Trebuie sa fie inregistrat, castrat, tatuat, microcipat, trebuie sa aiba asigurare, nu poate fi inmultit , nu poate fi importat, iar in public trebuie sa poarte botnita si sa fie tinut in lesa si insotit de o persoana de peste 16 ani.

Boli si afectiuni curente
Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata animalului asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.

Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.

In plus, Dogul argentinian este predispus surditatii.

Durata medie de viata a Dogului argentinian este intre 10-11 ani.
Dog Argentinian
Dog Argentinian

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.