230 poze   69162 vizite
Albume
01 despre noi02 conditii de cazare03 foto locatii - photo locations04 pensiune pentru animale05 pensiune felina05 pensiune pentru pisici06 pensiune canina06 pensiune pentru caini1 about us2 accommodation for3 hostel for animals4 hostel for cats5 hostel for dogs6 contact7 RASE DE CAINIAffenpinscherAirdale terrierAkita InuAlaskan Klee KaiAmerican FoxhoundAmstaffAnatolian SheperdBassetul BleuBeagleBeauceronBedlington TerrierBergamascoBichon BolognezBichon friseBichon HavanezBichon MaltezBloodhoundBobtailBorder CollieBorder terrierBoston TerrierBoxerBrac germanBriardBull TerrierBulldog americanBulldog FrancezBullmastiffCainele de Cireada AustralianCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChow-ChowCiobanesc Alb ElvetianCiobanesc AustralianCiobanesc Belgian GroenendaelCiobanesc Belgian MalinoisCiobanesc Belgian TervuerenCiobanesc de BernaCiobanesc de PirineiCiobanesc GermanCiobanesc IslandezCiobanesc OlandezCiobanescul de ShetlandCocker AmericanCocker SpanielDalmatianDobermannDog ArgentinianDog de BordeauxDog GermanEnglish PointerEnglish Springer SpanielField SpanielFila Brasileiro - Mastiff BrazilianGolden RetrieverGordon SetterGriffonHusky SiberianIbizan HoundIrish Water SpanielJindo - cainele coreeanKomondorKuvaszLabrador RetrieverLeonbergerLhasa ApsoMalamut de AlaskaMastiff NapoletanMastiff TibetanOgar afganOgar rusescOtterhound Copoiul pentru vidrePapillonPekinezPeruvian Hairless DogPinscher GermanPinscher PiticPit BullPomeranianPresa CanarioPudelPugPuliRhodesian RidgebackRottweilerSaint BernardSamoyedSchnauzer PiticSchnauzer UriasScottish TerrierShar- PeiShih tzuSpitz finlandezStaffordshire Bull TerrierTeckelTerra NovaTerrier AustralianTerrier IrlandezTerrier RusescToy Fox TerrierViszlaWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetYorkshire TerrierZ RASE DE PISICI Z   Abisiniana   Albastra de Rusia   American Curl   Angora Turceasca   Balineza   Birmaneza   Bobtail American   Bobtail Japonez   Bombay   Braziliana cu par scurt   British Shorthair   Burmeza   Chartreux   Norvegiana de padure   Ragdoll   Siameza   Sphynx   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Teckel

Teckelul este un caine caracterizat printr-un corp alungit si picioare scurte. Jucaus, dar incapatanat, teckelul este un membru al raselor cainilor de vanatoare.


Istoricul si originea
In secolul al XV-lea, in Germania, un caine mai mult lung decat inalt, cu picioare scurte si cu urechi lungi, atarnande era utilizat pentru haituirea si vanarea bursucilor. Numele de "dachshund" se traduce cainele-bursuc. In afara de bursuci, teckelii au fost, initial, crescuti pentru a vana mistreti, vulpi si iepuri. Corpul lor lung le permite sa-si urmareasca prada pana in vizuina. In Germania, rasa este in continuare utilizata in acest scop.

Astazi, in Statele Unite, teckelul se bucura de un alt stil de viata, acela de a fi caine de companie. Existenta altor rase de caini de vanatoare le-au oferit proprietarilor de teckeli posibilitatea de a le aprecia loialitatea si firea energica, afectuoasa si amuzanta.

Teckelul a fost acceptat oficial in American Kennel Club in 1885.


Aspectul exterior si dimensiunile
Cainii Teckel au corpuri alungite, picioare scurte si piepturi adanci. Sunt mai robusti in partea anterioara a corpului, caracteristica care le permite sa fie utili si in subteran. Articulatiile radio-carpale sunt foarte apropiate, aceasta trasatura fiind mai evidenta daca animalul este privit din fata si dand impresia ca picioarele sunt strambe. Membrele posterioare apar drepte daca sunt privite din spatele animalului. Datorita eforturilor crescatorilor americani, strambaciunea membrelor a fost atenuata la teckelii crescuti in Statele Unite in comparatie cu teckelii crescuti in alte tari.

Blana teckelului poate fi neteda si scurta (varietatea "shorthaired" cu parul neted), ondulata (varietatea "wirehaired" cu parul sarmos) si lung (varietatea "longhaired" cu parul lung). Teckelul poate fi monocolor (rosu sau crem), bicolor (negru, ciocolatiu, brun inspicat, gri sau albastru si castaniu sau Isabella cu pete rosu-maron). In afara culorilor mentionate, blana teckelilor se poate prezenta in diferite modele: Dapple (zone deschise la culoare pe un fond mai inchis), pestrit, dungat, baltat. Teckelii proveniti din Statele Unite sunt fie standard, fie pitici (miniaturali).

Teckelul standard cantareste in medie 9 kg si are o inaltime la nivelul greabanului 35-45 cm., in timp ce teckelul pitic are o greutate de 4 kg si o inaltime de circa 35 cm. Teckelul toy (de jucarie) are o inaltime de 30 cm si o greutate de 3,5 kg.


Personalitatea
Teckelii sunt extrovertiti si incapatanati, fiind caini foarte vigilenti.


Relatiile cu familia si casa
Teckelul este un caine de companie foarte indragit. Este curios, perseverent si ii face place sa fie implicat in activitatile familiei sale. Se pare ca teckelii au o energie nelimitata, astfel ca va vor mentine intr-o buna forma fizica. Datorita taliei lor, teckelii pot fi o alegere ideala pentru persoanele care detin pentru prima data un caine. Avertizand sonor, cu promptitudine, cand se apropie vreo persoana straina, acest caine se dovedeste un caine de paza bun. Teckelul se va intelege bine cu copiii, daca creste odata cu acestia. Teckelul adora sa faca gropi si tunele.

Teckelii cu parul scurt sunt, in principiu, mai usor de intretinut deoarece ei nu necesita o ingrijire frecventa.


Dresajul
Teckelii sunt caini inteligenti si dispusi sa invete; totusi, uneori, au tendinta de a fi incapatanati si neascultatori. Aceasta trasatura de caracter poate face antrenamentul mai interesant si mai provocator, dar nu mai putin distractiv.


Aspecte particulare
Teckelii cu parul lung si cei cu parul sarmos trebuie sa beneficieze de o periere zilnica. Aceasta activitate stimuleaza circulatia sangvina de la nivelul pielii si a foliculilor pilosi favorizand mentinerea blanii in conditii excelente. Periatul poate fi, de asemenea, relaxant pentru animalutul dumneavoastra. Urechile pendulante ale teckelului pot crea un mediu propice in interiorul canalului auricular pentru infectii si inflamatii. Teckelii cu parul lung sau cei cu parul sarmos carora li se permite sa alerge nestingheriti prin paduri, trebuie controlati periodic pentru a sesiza eventuali ciulini sau calti din blana.


Boli si afectiuni curente
Datorita corpului lor lung si a picioarelor scurte, teckelii sunt predispusi tensiunilor neobisnuite asupra discurilor lor intervertebrale si consecutiv, afectiunilor coloanei vertebrale (discopatia intervertebrala).

Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp de pierderea vederii.

Criptorhidismul este o tulburare manifestata prin lipsa migrarii unuia sau a ambelor testicule in scrot.

Diabetul este o boala a pancreasului asociata unei productii insuficiente de insulina.

Epilepsia este o afectiune a sistemului nervos care se dezvolta intre varsta de 2-5 ani.

In plus, teckelii sunt, de asemenea, predispusi caderii parului, fisurii palatine, surditatii, sindromului Cushing, hipotiroidismului, sunturilor hepatice si mastocitoamelor.

Durata medie de viata a teckelului este de 15-18 ani.
Teckel
Teckel

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.