230 poze   69131 vizite
Albume
01 despre noi02 conditii de cazare03 foto locatii - photo locations04 pensiune pentru animale05 pensiune felina05 pensiune pentru pisici06 pensiune canina06 pensiune pentru caini1 about us2 accommodation for3 hostel for animals4 hostel for cats5 hostel for dogs6 contact7 RASE DE CAINIAffenpinscherAirdale terrierAkita InuAlaskan Klee KaiAmerican FoxhoundAmstaffAnatolian SheperdBassetul BleuBeagleBeauceronBedlington TerrierBergamascoBichon BolognezBichon friseBichon HavanezBichon MaltezBloodhoundBobtailBorder CollieBorder terrierBoston TerrierBoxerBrac germanBriardBull TerrierBulldog americanBulldog FrancezBullmastiffCainele de Cireada AustralianCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChow-ChowCiobanesc Alb ElvetianCiobanesc AustralianCiobanesc Belgian GroenendaelCiobanesc Belgian MalinoisCiobanesc Belgian TervuerenCiobanesc de BernaCiobanesc de PirineiCiobanesc GermanCiobanesc IslandezCiobanesc OlandezCiobanescul de ShetlandCocker AmericanCocker SpanielDalmatianDobermannDog ArgentinianDog de BordeauxDog GermanEnglish PointerEnglish Springer SpanielField SpanielFila Brasileiro - Mastiff BrazilianGolden RetrieverGordon SetterGriffonHusky SiberianIbizan HoundIrish Water SpanielJindo - cainele coreeanKomondorKuvaszLabrador RetrieverLeonbergerLhasa ApsoMalamut de AlaskaMastiff NapoletanMastiff TibetanOgar afganOgar rusescOtterhound Copoiul pentru vidrePapillonPekinezPeruvian Hairless DogPinscher GermanPinscher PiticPit BullPomeranianPresa CanarioPudelPugPuliRhodesian RidgebackRottweilerSaint BernardSamoyedSchnauzer PiticSchnauzer UriasScottish TerrierShar- PeiShih tzuSpitz finlandezStaffordshire Bull TerrierTeckelTerra NovaTerrier AustralianTerrier IrlandezTerrier RusescToy Fox TerrierViszlaWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetYorkshire TerrierZ RASE DE PISICI Z   Abisiniana   Albastra de Rusia   American Curl   Angora Turceasca   Balineza   Birmaneza   Bobtail American   Bobtail Japonez   Bombay   Braziliana cu par scurt   British Shorthair   Burmeza   Chartreux   Norvegiana de padure   Ragdoll   Siameza   Sphynx   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Terrier Irlandez

Terrier-ul Irlandez, cunoscut de asemenea si ca Terrier-ul Irlandez rosu, este un caine iscusit in ale vanatorii, cautarii, activitatilor politienesti si militare. Aceasta rasa este, in acelasi timp, si un caine de paza excelent, un bun caine de expozitie, cat si un companion indragit.



Istoricul si originea
Rasa Terrier Irlandez dateaza de aproximativ 2000 de ani, fiind considerata una dintre cele mai vechi rase de Terrieri. Originea rasei este controversata, iar multi sunt de parere ca acest caine a fost creat in sudul Irlandei (Country Cork) prin imperecherea unor terrieri diferiti. Prima atestare a Terrier-ului Irlandez provine din reprezentarile picturale datand din jurul anilor 1700. Terrier-ul Irlandez este un vanator versat, dar si un exterminator al animalutelor de vizuina, vidrelor si al sobolanilor de apa. Rasa a fost, de asemenea, utilizata in acele timpuri ca si caine recuperator si ca mesager in timpul razboaielor. In 1875, Terrier-ul Irlandez a fost prezentat in expozitiile canine din intreaga Irlanda pentru prima data. In jurul anului 1880, acest caine a fost desemnat ca facand parte dintre cele mai populare rase din Anglia.

Cuparea urechilor era o manopera uzuala in Anglia pana la sfarsitul anilor 1880. In 1889, clubul Terrier-ului Irlandez din Anglia a decis ca Terrier-ii Irlandezi nou-nascuti incepand din acel an sa nu mai aiba urechile cupate. Acest lucru a starnit o polemica care a condus la interzicerea cuparii urechilor la orice rasa etalata in expozitiile chinologice din Anglia.

In 1896 s-a infiintat Clubul American al Terrier-ului Irlandez.
Terrier-ul Irlandez a fost recunoscut de catre American Kennel Club in grupa terrierilor.
Astazi, rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, CET, CKC, APRI, ACR.
Asociatia Chinologica Romana recunoaste Terrier-ul Irlandez in grupa terrier-ilor.

Aspectul exterior si dimensiunile
Caine de talie medie, acest terrier este bine proportionat si musculos, semanand foarte bine cu un fox terrier cu parul sarmos, desi este un pic mai lung si mai inalt decat acesta. Fata este incadrata de mustati lungi, o barba, un nas negru si maxilare puternice. Terrier-ul irlandez are un cap lung si plat, ochi mici si inchisi la culoare si urechi de forma literei „V”, indoite la varf spre fata. Coada lui este scurtata si purtata ridicata. Membrele anterioare sunt lungi, drepte si musculoase.

Blana terrier-ului irlandez este dubla, fiind formata dintr-un par exterior de protectie aspru, gros, tepos si sarmos si un puf profund moale si subtire. Parul de pe urechi este mai scurt si adesea mai inchis la culoare decat pe restul corpului. Varietatile de culoare sunt reprezentate de rosu, portocaliu sau auriu.

Terrier-ul irlandez adult poate atinge la maturitate o inaltime la nivelul greabanului de circa 40-43 cm si o greutate corporala in jur de 11-12 kg.

Personalitatea
Terrier-ul Irlandez este extrem de inteligent si de echilibrat, dar are o fire combatanta, fiind intotdeauna pus pe cearta, la fel ca multi alti membri ai grupei terrier-ilor. Acestui caine ii place foarte mult sa se joace, parand inepuizabil. Curajos si curios, Terrier-ul Irlandez este gata oricand de actiune si aventura. Are un instinct al proprietatii foarte bine dezvoltat, motiv pentru care trebuie sa socializeze de la o varsta cat mai frageda pentru a nu deveni distructiv si agresiv. Ca si altor terrieri, Terrier-ului Irlandez ii place sa sape gropi si sa fugareasca micile vietati, motiv pentru care trebuie tinut in lesa cand este scos in spatii publice.

Relatiile cu familia si casa
Terrier-ul Irlandez este afectuos, loial si curajos, dar poate fi foarte agresiv fata de alti caini. Adora sa alerge si sa se joace cu copiii, precum si sa fie in preajma familiei sale. Terrier-ii Irlandezi sunt caini de paza excelenti, fiind extrem de vigilenti si curajosi.

Terrier-ul Irlandez se va acomoda traiului intr-un apartament, daca este scos la cateva plimbari zilnice sau beneficiaza de o curte, oricat de mica.

Dresajul
Terrier-ul Irlandez este usor de educat. Are tendinta de a fi incapatanat, dar cu toate acestea isi doreste sa-si multumeasca stapanul. Cand este scos in public, Terrier-ul Irlandez trebuie tinut in lesa pentru a-i struni pornirile incontrolabile si tendinta de a se lua la incaierare cu alti caini. Acest comportament poate fi prelucrat si estompat printr-un dresaj de baza si de supunere.

Aspecte particulare
Terrier-ul Irlandez este plin de energie, necesitand multa miscare pentru a-si consuma energia si pentru a-l mentine controlabil. Din cauza antipatiei lor pentru alti caini, dresajul consecvent si supravegherea permanenta sunt absolut necesare cand Terrier-ii Irlandezi sunt scosi in spatii publice.

Terrier-ul Irlandez are nevoie de o periere zilnica pentru a-i mentine blana in bune conditii. Blana sa viguroasa si rezistenta este usor de intretinut si rareori este inlocuita. Imbaierea lui se va face numai cand este necesara, altfel ca, utilizarea sampoanelor uscate, sub forma de pudra, sau stergerea cu o carpa umeda sunt suficiente.

Boli si afectiuni curente
Terrier-ii Irlandezi sunt, in general, robusti si rezistenti, cu putine sensibilitati de ordin medical. In afara de litiaza vezicala cu cistina, aceasta rasa este, de asemenea, predispusa unor tulburari de comportament cum ar fi saparea de gropi.

Desi acestea se produc rar, urmatoarele afectiuni au fost, de asemenea, semnalate:

Melanomul este un tip de tumora care are la origine melanocitele, celule sintetizatoare de pigment.

Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce treptat la orbire.

Displazia retiniana este o afectiune congenitala a retinei care poate induce orbire.

Speranta de viata a Terrier-ului Irlandez este de circa 12-15 ani.
Terrier Irlandez
Terrier Irlandez

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.