zoopensiune
230 poze   37240 vizite
Albume
01 despre noi
02 conditii de cazare
03 foto locatii - photo locations
04 pensiune pentru animale
05 pensiune felina
05 pensiune pentru pisici
06 pensiune canina
06 pensiune pentru caini
1 about us
2 accommodation for
3 hostel for animals
4 hostel for cats
5 hostel for dogs
6 contact
7 RASE DE CAINI
Affenpinscher
Airdale terrier
Akita Inu
Alaskan Klee Kai
American Foxhound
Amstaff
Anatolian Sheperd
Bassetul Bleu
Beagle
Beauceron
Bedlington Terrier
Bergamasco
Bichon Bolognez
Bichon frise
Bichon Havanez
Bichon Maltez
Bloodhound
Bobtail
Border Collie
Border terrier
Boston Terrier
Boxer
Brac german
Briard
Bull Terrier
Bulldog american
Bulldog Francez
Bullmastiff
Cainele de Cireada Australian
Cane Corso
Cavalier King Charles Spaniel
Chihuahua
Chow-Chow
Ciobanesc Alb Elvetian
Ciobanesc Australian
Ciobanesc Belgian Groenendael
Ciobanesc Belgian Malinois
Ciobanesc Belgian Tervueren
Ciobanesc de Berna
Ciobanesc de Pirinei
Ciobanesc German
Ciobanesc Islandez
Ciobanesc Olandez
Ciobanescul de Shetland
Cocker American
Cocker Spaniel
Dalmatian
Dobermann
Dog Argentinian
Dog de Bordeaux
Dog German
English Pointer
English Springer Spaniel
Field Spaniel
Fila Brasileiro - Mastiff Brazilian
Golden Retriever
Gordon Setter
Griffon
Husky Siberian
Ibizan Hound
Irish Water Spaniel
Jindo - cainele coreean
Komondor
Kuvasz
Labrador Retriever
Leonberger
Lhasa Apso
Malamut de Alaska
Mastiff Napoletan
Mastiff Tibetan
Ogar afgan
Ogar rusesc
Otterhound Copoiul pentru vidre
Papillon
Pekinez
Peruvian Hairless Dog
Pinscher German
Pinscher Pitic
Pit Bull
Pomeranian
Presa Canario
Pudel
Pug
Puli
Rhodesian Ridgeback
Rottweiler
Saint Bernard
Samoyed
Schnauzer Pitic
Schnauzer Urias
Scottish Terrier
Shar- Pei
Shih tzu
Spitz finlandez
Staffordshire Bull Terrier
Teckel
Terra Nova
Terrier Australian
Terrier Irlandez
Terrier Rusesc
Toy Fox Terrier
Viszla
Welsh Terrier
West Highland White Terrier
Whippet
Yorkshire Terrier
Z RASE DE PISICI Z
   Abisiniana
   Albastra de Rusia
   American Curl
   Angora Turceasca
   Balineza
   Birmaneza
   Bobtail American
   Bobtail Japonez
   Bombay
   Braziliana cu par scurt
   British Shorthair
   Burmeza
   Chartreux
   Norvegiana de padure
   Ragdoll
   Siameza
   Sphynx
   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Ciobanesc Alb Elvetian

Este un caine temperamental, fara a fi nervos, este atent, vigilent, gentil, un companion de incredere. In imprejurari necunoscute, este un caine prudent si retinut, initial, apoi devine curios.


Aspect exterior si dimensiuni - continuare
Urechile sunt erecte , prinse sus pe craniu, purtate drept, paralel si orientate spre inainte , de forma alungita, iar la virf au forma unui triunghi usor rotunjit. Gatul acestui caine este de lungie medie, musculos, cu o prindere armonioasa de trunchi, fara evidensierea jonctiunii gat-trunchi. Este arcuit armonios si elegant, iar capul este purtat moderat de sus, elegant. Trunchiul cainelui este puternic, musculos, de lungime medie , cu greabanul proeminent, iar spatele ferm, drept.Salele sunt puternice, musculoase. Crupa este lunga, de largime medie , fiind usor cazuta antero-posterior. Pieptul nu este prea larg, dar adanc , atingand coatele.

Cutia toracica a acestui caine este ovala, extinsa mult spre spate. Sternul este proeminent. Flancurile sunt zvelte, ferme, cu abdomenul usor ridicat. Coada este acoperita cu un par des, stufos, are forma de sabie si se termina cu un varf ascutit. Este prinsa mai degraba jos, atingand punctul jaretului, apoi atarna drept in jos sau are o curbura asemanatoare unei sabii in ultima treime. In miscare este purtata sus, dar niciodata deasupra liniei spinarii. Membrele sunt nervoase, musculoase, puternice, cu osatura medie. Membrele anterioare , privite din fatasunt drepte , mediu departate unul de altul , privite din profil sunt bine angulate.

Umerii acestui caine prezinta spata lunga, bine inclinata posterior, bine angulata. Intreg umarul este foarte musculos. Bratul este proportionat de lung, cu mucuclatura puternica. Coatele sunt bine apropiate de corp. Antebratul este lung, drept, viguros.metacarpul este ferm, usor oblic. Membrele possterioare , privite din spate sunt drepte, paralele, asezate nu prea departat. Vazute din profil preinta o angulatie moderata.

Coapsa este de lungime medie, musculoasa, puternica. Gamba de asemenea de lungime medie , oblica, cu osatura puternica, musculoasa. Articulatia jaretului este puternica, bine angulata . Laba piciorului este de forma ovala, cea din spate usor mai lunga decat cea anterioara, pernutele sunt compacte ferme, negre, cu degete strans lipite, bine arcuite, cu unghii negre.

Mersul este ritmat, cu trapul lejer, ce acopera distante mari, cu usurinta. Pielea acestui caine trebuie sa fie intinsa, fara cute sau riduri, cu pigmentatie neagra. Roba are parul de lungime medie, dens, cu subpar sau fara. Subparul acestui caine este abundent, acoperit de un par de protectie drept . Urechile si membrele anterioare sunt acoperite cu un par mai scurt . Pe gat si pe spatele membrelor parul este usor mai lung. Este acceptat si un par aspru, usor ondulat. Culoarea robei este alba. Ca si defecte minore pot apare, si sunt acceptate o culoare capriorie a robei (galbui sau crem), om partiala depigmentatie a trufei, buzelor sau pleoapelor.

Defecte mai grave sunt considerate o constitutie prea greoaie, nerespectarea caracterelor morfologice de sex (femele prea robuste sau masculi prea fini), absenta unia sau mai multor dinti (PM1 sau M3), linia superioara usor descendenta, coada incarligata, sau purtata deasupra nivelului spatelui, parul de acoperire moale, matasos, buclat, de consistenta lanoasa. Defecte eliminatoare sunt : agresivitatea sau timiditatea excesive, unul sau ambii ochi albastri, entropion sau ectropion, depigmentarea totala a trufei, buzelor sau pleoapelor, depigmentarea totala a pieli si pernutelor, albinismul.


Personalitate
Este un caine temperamental, fara a fi nervos, este atent, vigilent, gentil, un companion de incredere. In imprejurari necunoscute, el este prudent si retinut, initial, apoi devine curios. Este utilizat in numeroase actiuni , inclusiv ca si ghid al persoanelor nevazatoare, ca si caine de turma, de lucru, in cautari ale persoanelor disparute, distingandu-se prin agilitatea sa deosebita.


Relatiile cu familia si casa
Este un excelent caine de familie, foarte devotat tuturor membrilor familiei, este un caine echilibrat si usor de educat. Are o atitudine foarte prietenoasa fata de copii, este un paznic de nadejde, atent, vigilent.


Aspecte particulare
Aceasta rasa este incadrata in Standardul Federatiei Chinologice Internationale , la numarul 347. Face parte din grupa cainilor utilitari , ciobanesti si caini de turma
Ciobanesc alb elvetian
Ciobanesc alb elvetian


Comentarii album • 1
florea1 4 octombrie 2014  
F frumos
  Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.