230 poze   72033 vizite
Albume
01 despre noi02 conditii de cazare03 foto locatii - photo locations04 pensiune pentru animale05 pensiune felina05 pensiune pentru pisici06 pensiune canina06 pensiune pentru caini1 about us2 accommodation for3 hostel for animals4 hostel for cats5 hostel for dogs6 contact7 RASE DE CAINIAffenpinscherAirdale terrierAkita InuAlaskan Klee KaiAmerican FoxhoundAmstaffAnatolian SheperdBassetul BleuBeagleBeauceronBedlington TerrierBergamascoBichon BolognezBichon friseBichon HavanezBichon MaltezBloodhoundBobtailBorder CollieBorder terrierBoston TerrierBoxerBrac germanBriardBull TerrierBulldog americanBulldog FrancezBullmastiffCainele de Cireada AustralianCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChow-ChowCiobanesc Alb ElvetianCiobanesc AustralianCiobanesc Belgian GroenendaelCiobanesc Belgian MalinoisCiobanesc Belgian TervuerenCiobanesc de BernaCiobanesc de PirineiCiobanesc GermanCiobanesc IslandezCiobanesc OlandezCiobanescul de ShetlandCocker AmericanCocker SpanielDalmatianDobermannDog ArgentinianDog de BordeauxDog GermanEnglish PointerEnglish Springer SpanielField SpanielFila Brasileiro - Mastiff BrazilianGolden RetrieverGordon SetterGriffonHusky SiberianIbizan HoundIrish Water SpanielJindo - cainele coreeanKomondorKuvaszLabrador RetrieverLeonbergerLhasa ApsoMalamut de AlaskaMastiff NapoletanMastiff TibetanOgar afganOgar rusescOtterhound Copoiul pentru vidrePapillonPekinezPeruvian Hairless DogPinscher GermanPinscher PiticPit BullPomeranianPresa CanarioPudelPugPuliRhodesian RidgebackRottweilerSaint BernardSamoyedSchnauzer PiticSchnauzer UriasScottish TerrierShar- PeiShih tzuSpitz finlandezStaffordshire Bull TerrierTeckelTerra NovaTerrier AustralianTerrier IrlandezTerrier RusescToy Fox TerrierViszlaWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetYorkshire TerrierZ RASE DE PISICI Z   Abisiniana   Albastra de Rusia   American Curl   Angora Turceasca   Balineza   Birmaneza   Bobtail American   Bobtail Japonez   Bombay   Braziliana cu par scurt   British Shorthair   Burmeza   Chartreux   Norvegiana de padure   Ragdoll   Siameza   Sphynx   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Ciobanesc Belgian Tervueren

Ciobanescul belgian Tervuren este o rasa de paza impunatoare si foarte constiincioasa, cu un puternic instinct protectiv si teritorial. Aceasta rasa exceleaza ca si caine politist, in operatiunile de cautare si salvare, in detecarea narcoticelor, bombelor si de asemenea, este un protector innascut. Ciobanescul belgian Tervuren este utilizat ca si caine insotitor al persoanelor cu disabililitati, al celor in etate sau al altor persoane bolnave. Desi nu este o rasa de caini adresata oricarei persoane, socializat si dresat corespunzator, acest caine extrem de energic va va fi cel mai bun prieten sau un membru indragit al familiei.

Istoricul si originea
De-a lungul timpului, belgienii au folosit diferiti caini pentru a-i ajuta la pastorirea si paza turmelor de vite. Dupa incercari si erori de imperechere, au reusit, in cele din urma, sa creeze un caine care sa fie agil, puternic, inteligent si loial. In 1891, acesti caini erau recunoscuti ca ciobanestii belgieni. De atunci, patru varietati diferite de ciobanesc belgian au fost create. Ei aveau in mare cam aceleasi trasaturi conformationale, dar diferite tipuri de blanuri. In Belgia si Franta, acesti caini au fost inregistrati ca apartinand aceleasi rase, astfel ca, ciobanescul belgian a fost si este considerat o singura rasa cu patru varietati diferite. In multe alte parti ale lumii, inclusiv in Statele Unite, fiecare varietate este considerata o rasa separata si distincta. Ciobanescul belgian Tervueren este una dintre ele.
In afara de ciobanescul belgian Tervueren (cu blana lunga, de orice culoare in combinatie cu negru), ceilalti ciobanesti belgieni sunt reprezentati de ciobanescul belgian sau Groenendael (blana lunga si neagra), ciobanescul belgian Malinois (blana scurta si neteda) si ciobanescul belgian Laekenois (blana sarmoasa). Dintre acestia, numai Laekenois este recunoscut de catre American Kennel Club.
Ciobanescul belgian Tervueren, ca si ceilalti ciobanesti belgieni, a fost conceput in Belgia, in orasul cu acelasi nume, Tervueren. Rasa a aparut in urma incrucisarii Malinois-ului cu parul lung cu Groenendael-ul, fiind un caine polistist excelent, pretabil operatiunilor de cautare si salvare si in conditiile de razboi. Brewer M. Corbeel este consemnat ca fiind fondatorul varietatii Tervueren, al carui caine de culoare cafenie a fost imperecheat cu un caine cu parul lung si negru, care-i apartinea lui M. Donhieux. Rezultatul acestei imperecheri a devenit prototipul ciobanescului belgian Tervueren standard. Astazi, rasa este, in primul rand, un companion foarte indragit, apoi un caine utilitar.

Cele patru varietati ale ciobanescului belgian au fost recunoscute in 1912 de catre American Kennel Club, fiind incadrate in grupa cainilor ciobanesti si de cireada. In 1959, ele au fost acceptate ca rase distincte, cu exceptia Laekenois-ului. Primul ciobanesc belgian Tervuren a fost inregistrat in AKC in 1918.

Astazi rasa este recunoscuta de urmatoarele organizatii si oficii internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, APRI, ACR.

Aspectul exterior si dimensiunile
Ciobanescul belgian Tervueren este un caine uscativ, bine imbracat in musculatura, cu un corp patratos, frumos proportionat. La prima vedere, el seamana foarte bine cu ciobanescul german. Ochii mici, migdalati si caprui au o expresie alerta si intrebatoare. Urechile sunt triunghiulare (similare unui triunghi echilateral) si purtate ridicat, iar botul este conic, dar nu ascutit. Craniul este plat si paralel cu planul botului. Toracele nu este nici lat si nici ingust, dar este adanc, ajungand pana la nivelul regiunii cotului. Membrele anterioare sunt foarte drepte si paralele intre ele, cu labe rotunde asemanatoare celor de pisica. Membrele posterioare sunt musculoase, fara a parea butucanoase. Pintenii de la toate cele patru membre trebuie amputati. Coada ciobanescului belgian Tervuren este lunga si stufoasa, ajungand pana la nivelul calcaiului (jaretului).

Blana ciobanescului belgian Tervuren este dreapta, de lungime medie, cu un puf des, formand un guler in jurul gatului. Aceasta rasa se adapteaza usor temperaturilor extreme. Blana sa este castanie pana la mahon cu „vesta” de culoare neagra, acceptandu-se cateva pete albe pe piept, degete si barbie. Parul de pe cap, picioare si fata externa a urechilor este mai scurt. De asemenea, blana sa are tendinta de a se inchide ca nuanta odata cu inaintarea in varsta.

Ciobanescul belgian Tervueren adult atinge o inaltime la nivelul greabanului de circa 61-66 cm la mascul si de 56-61 cm la femela. Greutatea cainelui adult nu trebuie sa depaseasca 29-34 kg la mascul si 27-32 kg la femela.

Personalitatea
Ciobanescul belgian Tervueren este un caine inteligent cu instinct protector nativ care-l ajuta sa exceleze in pastorirea animalelor si in apararea proprietatii. Majoritatea sunt afectuosi si blajini, dar unii pot fi speriosi sau agresivi, mai ales daca nu socializeaza din timp, inca din copilarie. Ciobanescul belgian Tervueren este un caine de paza si protectie excelent.

Ciobanestii belgieni Tervueren tanjesc dupa compania umana, nedezlipindu-se de membri familiilor lor. Ciobanescul belgian Tervueren simte nevoia sa fie considerat un membru al familiei sale si nu sa fie inchis intr-o cusca. Va fi cel mai fericit daca i se acorda timp, atentie, antrenament si companie. Daca este ignorat, ciobanescul belgian Tervueren isi va gasi diferite modalitati de a se intretine, de cele mai multe ori pe cheltuiala dumneavoastra. Aceasta rasa este foarte energica, avand nevoie in permanenta sa i se ofere o sarcina. Ciobanescul belgian Tervueren este un caine extrem de solicitant, avand nevoie de un stapan experimentat. El poate deveni cu usurinta de necontrolat, daca stapanul sau nu se descurca sa-l domine si sa-l educe.



Relatiile cu familia si casa
Ciobanescul belgian Tervueren este un companion afectuos si loial, care tanjeste dupa compania umana si dupa o activitate bogata. Unii dintre ei pot fi peste masura de protectori cu membri familiilor lor si sunt mai indicati pentru familiile cu copiii de varste mai mari (adolescenti). Fiind o rasa de caine ciobanesc la origine, ciobanescul belgian Tervueren poate avea tentatia sa stranga copiii la gramada in timpul jocului. El se poate intelege bine si tolereaza alte animalute de casa, daca vor creste alaturi de acestea, dar poate avea tendinta de a haitui micile animalute, unii dintre ei manifestand chiar un caracter agresiv.

Ciobanescul belgian Tervueren prefera sa creasca intr-o casa cu o curte mare, alaturi de o familie activa, dar se poate adapta si vietii intr-un apartament, daca este scos la plimbari lungi si dese. Este moderat activ in interiorul caminului. Atentie ca ciobanescul belgian Tervueren este un caine extrem de energic, care poate deveni distrugator daca nu beneficiaza de suficienta miscare pentru a-si consuma energia.

Ciobanescul belgian de Tervueren este un caine utilitar, care este obisnuit cu o viata activa in mediul exterior. Din acest motiv are nevoie de mult antrenament. Aceasta rasa prefera climatele mai racoroase, dar se adapteaza cu usurinta si in alte climate. Poate fi crescut si afara, in curte, dar prefera mai degraba sa fie alaturi de membri familiei sale.

Dresajul
Ciobanescul belgian Tervueren este un caine inteligent, care necesita atat un dresaj de baza, cat si unul avansat, alaturi de o socializare timpurie. Ciobanescul belgian Tervueren are nevoie de un stapan ferm, consecvent, dar blajin si nu trebuie sa i se permita sa-si domine membri familiei. Aceasta rasa poate fi invatata sa efectueze o multitudine de trucuri si este cea mai fericita cand are ceva de facut.

Aspecte particulare
Ciobanescul belgian Tervueren necesita multa miscare si antrenament altfel poate deveni de necontrolat si distructiv. Nu-i place sa fie lasat singur pentru perioade lungi de timp, putand gasi modalitati intolerabile sa-si aline plictiseala. Ciobanescul belgian Tervueren necesita o cat mai ampla socializare si inceputa cat mai timpuriu in timpul copilariei pentru a preveni dezvoltarea problemelor de comportament extreme (prea fricos sau prea agresiv).

Ciobanescul belgian Tervueren are un par exterior de protectie, drept si de lungime medie si un puf profund des care necesita o periere si o pieptanare zilnica. Parul incalcit care s-ar putea forma va fi indepartat prin tundere si, in special, cel de la nivelul gulerului sau al membrelor. Tot din acest motiv, parul dintre degete si de pe fata interna a pavilionului urechilor va fi scurtat periodic. Aceasta rasa naparleste putin si constant, masculii naparlind masiv o data pe an, iar femelele de aproximativ doua ori pe an.



Boli si afectiuni curente
In general, ciobanescul belgian Tervueren este un caine sanatos si rezistent, cu putine probleme de ordin medical. Totusi, urmatoarele afectiuni au fost semnalate cu o frecventa crescuta:
Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat aparitia durerii, schiopaturii si artritei consecutive.
Epilepsia este o afectiune a sistemului nervos care se manifesta cu predilectie in jurul varstei de 2-5 ani.
Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata animalului asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.
Ciobanescul belgian Tervueren este, de asemenea, predispus alergiilor, displaziei de cot si obezitatii.

Durata medie de viata a ciobanescului belgian Tervueren este de 12-14 ani.
Ciobanesc belgian tervueren
Ciobanesc belgian tervueren

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.