zoopensiune
230 poze   37240 vizite
Albume
01 despre noi
02 conditii de cazare
03 foto locatii - photo locations
04 pensiune pentru animale
05 pensiune felina
05 pensiune pentru pisici
06 pensiune canina
06 pensiune pentru caini
1 about us
2 accommodation for
3 hostel for animals
4 hostel for cats
5 hostel for dogs
6 contact
7 RASE DE CAINI
Affenpinscher
Airdale terrier
Akita Inu
Alaskan Klee Kai
American Foxhound
Amstaff
Anatolian Sheperd
Bassetul Bleu
Beagle
Beauceron
Bedlington Terrier
Bergamasco
Bichon Bolognez
Bichon frise
Bichon Havanez
Bichon Maltez
Bloodhound
Bobtail
Border Collie
Border terrier
Boston Terrier
Boxer
Brac german
Briard
Bull Terrier
Bulldog american
Bulldog Francez
Bullmastiff
Cainele de Cireada Australian
Cane Corso
Cavalier King Charles Spaniel
Chihuahua
Chow-Chow
Ciobanesc Alb Elvetian
Ciobanesc Australian
Ciobanesc Belgian Groenendael
Ciobanesc Belgian Malinois
Ciobanesc Belgian Tervueren
Ciobanesc de Berna
Ciobanesc de Pirinei
Ciobanesc German
Ciobanesc Islandez
Ciobanesc Olandez
Ciobanescul de Shetland
Cocker American
Cocker Spaniel
Dalmatian
Dobermann
Dog Argentinian
Dog de Bordeaux
Dog German
English Pointer
English Springer Spaniel
Field Spaniel
Fila Brasileiro - Mastiff Brazilian
Golden Retriever
Gordon Setter
Griffon
Husky Siberian
Ibizan Hound
Irish Water Spaniel
Jindo - cainele coreean
Komondor
Kuvasz
Labrador Retriever
Leonberger
Lhasa Apso
Malamut de Alaska
Mastiff Napoletan
Mastiff Tibetan
Ogar afgan
Ogar rusesc
Otterhound Copoiul pentru vidre
Papillon
Pekinez
Peruvian Hairless Dog
Pinscher German
Pinscher Pitic
Pit Bull
Pomeranian
Presa Canario
Pudel
Pug
Puli
Rhodesian Ridgeback
Rottweiler
Saint Bernard
Samoyed
Schnauzer Pitic
Schnauzer Urias
Scottish Terrier
Shar- Pei
Shih tzu
Spitz finlandez
Staffordshire Bull Terrier
Teckel
Terra Nova
Terrier Australian
Terrier Irlandez
Terrier Rusesc
Toy Fox Terrier
Viszla
Welsh Terrier
West Highland White Terrier
Whippet
Yorkshire Terrier
Z RASE DE PISICI Z
   Abisiniana
   Albastra de Rusia
   American Curl
   Angora Turceasca
   Balineza
   Birmaneza
   Bobtail American
   Bobtail Japonez
   Bombay
   Braziliana cu par scurt
   British Shorthair
   Burmeza
   Chartreux
   Norvegiana de padure
   Ragdoll
   Siameza
   Sphynx
   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Dog German

Numit si Marele Danez (Great Dane) este un excelent companion, dar, datorita marimii sale,acest caine necesita un spatiu extins pentru a trai si a face miscare. Dogul German este un caine remarcabil, extraordinar, splendid, magnific. Puternic si elegant, rasa este adesea cunoscuta ca "Uriasul Gentil".

Istoricul si originea
Marele Danez (Dogul German) este o rasa veche al carui aspect exterior il deoasebeste fata de alti membrii ai raselor de talie gigantica, utilitari, fiind cunoscut ca „Apollo al tuturor cainilor". La fel ca si in cazul altor rase, istoricul Marelui Danez este dubios. Imaginea unui caine foarte similar ca infatisarecu Marele Danez de astazi, este gravata pe o moneda greceasca ce dateaza dinainte de 36 i.Hr. Se crede ca in 407 i.Hr., German Gaul-ul si parti din Italia si Spania, au fost invadate de alani (populatie asiatica), care si-au adus dulaii puternici. In cele din urma, ciobanescul irlandez si buldogul englez au fost utilizati in crearea acestei rase, iar rasa si-a castigat popularitatea ca un excelent caine de vanatoare pentru mistreti.
Marele Danez este cunoscut sub nume diferite in intreaga lume. Este cunoscut ca mastiff-ul german si Grand Danois, etc. Desi, exista o mica disputa in ceea ce priveste originea germana a Marelui Danez, englezii au ales sa-l numeasca dupa numele sau frantuzesc de Grand Danois. In Germania, in special, unde aceste animale magnifice, capabile sa dovedeasca ursi si mistreti erau foarte pretuite, s-a inceput un program de selectie. Cainii obtinuti erau incrucisati cu ogarii irlanderi. In ciuda faptului ca sunt denumiti „danezi" in limba engleza, acesti caini nu au nici o legatura cu Danemarca. In 1885, Clubul „Marele Danez" din Anglia s-a infiintat, iar pana in 1891, Clubul „Marelui Danez" din America se organizeaza, rasa standard fiind atestata. Din acest moment, rasa Marele Danez a devenit bine cunoscuta in intreaga lume. American Kennel Club recunoaste Marele Danez ca rasa apartinand clasei utilitarilor.
Unele dintre calitatile acestei rase sunt: luarea urmei (caini detectivi, copoi), sunt caini de paza si caini de transport (carausi) buni.

Grupa: Mastiff sau a utilitarilor (AKC).
Rasa este recunoscuta de urmatoarele organizatii si oficii internationale: CKC, FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, CCR, APRI, ACR.

Aspectul exterior si dimensiunile
Marele Danez, cu talia si eleganta sa impresionanta, este caracterizat ca „Apollo" al cainilor. Este un caine de talie gigantica, care imbina nobletea cu robustetea si forta cu eleganta. Capul Marelui Danez trebuie sa fie mai mult lung decat lat, cu o alura expresiva si un stop frontal accentuat. Ochii sunt de marime medie, de culoare inchisa (caprui, negri), rotunzi si dispusi adanc in orbite, cu o expresie inteligenta. Negrul trebuie sa apara intotdeauna pe marginea libera a pleoapelor si in coloratia sparncenelor Marelui Danez. Trufa este toata neagra, exceptie facand varietatile Blue si Arlechin. Urechile pot fi cupate sau necupate. Daca sunt cupate, urechile sunt lungi, ascutite si stau ridicate. Daca sunt necupate, urechile atarna in jos, pe partile laterale ale capului. Dantura permanenta, de un alb imaculat, formeaza o muscatura in care arcadele dentare se suprapun in brate de foarfeca. Gatul este lung si musculos. Membrele anterioare sunt perfect drepte, iar coapsele sunt musculoase si bine definite. Laba piciorului are forma rotunda si se termina cu unghii de culoare inchisa. Coada Marelui Danez este lunga si conica spre coapsa datorita corpului muscular, ajungand pana la nivelul gambei. Marele Danez are un par lucios, moale, subtire, des si scurt. Roba se intalneste in urmatoarele varietati vargata (dungata), cafenie, albastruie, neagra, Boston si Arlechin, Merle, precum si in alte nuante. Varietatea Merle este rezultatul obisnuit in urma imperecherii exemplarelor din varietatea Arlechin, dar nu este o varietate recunoscuta si acceptata, inca.

Greutatea la mascul poate fi intre 54-90 kg, iar la femela 45-59 kg.
Inaltimea la nivelul greabanului este de 76-86 cm la mascul si de 71-81 cm la femela. Exemplarele de talie si mai mare sunt si mai apreciati.

Personalitatea
Marele Danez este inzestrat cu noblete si curaj, cu rezistenta si rapiditate. Sunt animale prietenoase, agere si demne de incredere, loiale, echilibrate, dar pot fi sperioase si agresive daca sunt provocate de om sau alt animal.
Nu latra mult si devine agresiv doar atunci cand circumstantele o impun. Calitatile sale il fac un bun caine de paza.
Unii indivizi sunt agresivi in mod nativ, in special cu cainii de acelasi sex.


Relatiile cu familia si casa
Marele Danez este bland si devotat familiei sale. Rasa este atenta, afectuoasa si prietenoasa, calitati ce fac din ea o rasa de caini excelent de protectivi care se comporta cu tact. Marele Danez este un bun companion, dar sunt masivi si necesita spatiu extins pentru o viata obisnuita si miscare.

Se va adapta sa traieasca si intr-u apartament daca nu va fi privat de timpul adecvat pentru miscare. Este relativ inactiv in interiorul domiciliului si se va fi multumit daca i se va asigura o curte mai mare.

Usor de remarcat, prietenos, dragalas si afectuos, Dogul German este jucaus si tolerant cu copiii. Indrageste usor pe toata lumea si simte nevoia de a fi in jurul oamenilor.
Este tolerant cu alti caini, daca este crescut alaturi de acestia inca din copilarie.

Dresajul
Marele danez are un temperament echilibrat, prietenos, astfel ca veti resusi sa-l educati relativ usor cu un dresaj docil, adecvat. Unele exemplare pot fi putin mai dificil de dresat.
Din nefericire, datorita educatiei sarace si a dresajului slab, Marele Danez si-a capatat reputatia de a avea un temperament irascibil, tafnos. Cu o socializare adecvata si antermanent, Marele Danez poate reusi in grupele de dresaj specific.
Datorita taliei sale uriase, Dogul German trebuie dresat complet cat este inca tanar pentru a putea fi maleabil si usor de controlat cand va fi adult. Trebuie educat sa nu atace oamenii si, in special, copiii.


Aspecte particulare
Marele Danez este un caine cu par scurt, moale si des care necesita sa fie periat zilnic cu o perie din par de porc pentru a le mentine roba lucioasa. Imbaierea acestui urias este o sarcina grea, neplacuta care poate fi inlocuita printr-o ingrijire adecvata, zilnica.

Unghiile trebuie mentinute curate si ingrijite (curatate, scurtate, etc.). Dogul German naparleste moderat si nu in exces.

Marele Danez nu necesita o ingrijire aparte. La acesti caini trebuie radiografiate din timp soldurile (articulatiile coxo-femurale), deoarece Marii Danezi sunt predispusi problemelor la nivelul soldurilor. Pana la varsta de un an sunt predispusi fracturilor, datorita unei fragilitati osoase juvenile.

Sunt caini ce necesita multa miscare si cel putin o plimbare lunga pe zi.


Boli si afectiuni curente
Nu sunt caini care traiesc foarte mult.

Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.

Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutive.

Hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida nu functioneaza adecvat. In lipsa unei cantitati suficiente de hormone tiroidian, imbolnavirea se poate produce.

Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp de pierderea vederii.

Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.

Glaucomul este o afectiune grava si dureroasa care determina cresterea presiunii intraoculare. Poate conduce la orbire daca nu este tratat la timp.

Osteosarcomul este un cancer al oaselor.

Valvulopatia cronica reprezinta o deteriorare progresiva a valvulelor cordului, care poate conduce la zgomote cardiace supraadaugate si insuficienta cardiaca.

Megaesofagul reprezinta o dilatare anormala a esofagului. Cauza este adesea necunoscuta, iar animalele afectate frecvent regurgiteaza alimentele putand dezvolta o pneumonie prin aspiratie.

In plus, Marii Danezi sunt predispusi la surditate, acnee, leziuni ale cozii si cateva boli osoase, incluzand osteodistrofia hipertrofica, instabilitatea vertebrala cervicala, displazia de cot si osteocondroza.

Speranta de viata la Marele Danez (Dogul German) este intre 9-10 ani, desi unii pot trai pana la 12-13 ani
Dog German
Dog German


Comentarii album • 1
florea1 26 ianuarie 2015  
frumos!
  Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.