230 poze   69711 vizite
Albume
01 despre noi02 conditii de cazare03 foto locatii - photo locations04 pensiune pentru animale05 pensiune felina05 pensiune pentru pisici06 pensiune canina06 pensiune pentru caini1 about us2 accommodation for3 hostel for animals4 hostel for cats5 hostel for dogs6 contact7 RASE DE CAINIAffenpinscherAirdale terrierAkita InuAlaskan Klee KaiAmerican FoxhoundAmstaffAnatolian SheperdBassetul BleuBeagleBeauceronBedlington TerrierBergamascoBichon BolognezBichon friseBichon HavanezBichon MaltezBloodhoundBobtailBorder CollieBorder terrierBoston TerrierBoxerBrac germanBriardBull TerrierBulldog americanBulldog FrancezBullmastiffCainele de Cireada AustralianCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChow-ChowCiobanesc Alb ElvetianCiobanesc AustralianCiobanesc Belgian GroenendaelCiobanesc Belgian MalinoisCiobanesc Belgian TervuerenCiobanesc de BernaCiobanesc de PirineiCiobanesc GermanCiobanesc IslandezCiobanesc OlandezCiobanescul de ShetlandCocker AmericanCocker SpanielDalmatianDobermannDog ArgentinianDog de BordeauxDog GermanEnglish PointerEnglish Springer SpanielField SpanielFila Brasileiro - Mastiff BrazilianGolden RetrieverGordon SetterGriffonHusky SiberianIbizan HoundIrish Water SpanielJindo - cainele coreeanKomondorKuvaszLabrador RetrieverLeonbergerLhasa ApsoMalamut de AlaskaMastiff NapoletanMastiff TibetanOgar afganOgar rusescOtterhound Copoiul pentru vidrePapillonPekinezPeruvian Hairless DogPinscher GermanPinscher PiticPit BullPomeranianPresa CanarioPudelPugPuliRhodesian RidgebackRottweilerSaint BernardSamoyedSchnauzer PiticSchnauzer UriasScottish TerrierShar- PeiShih tzuSpitz finlandezStaffordshire Bull TerrierTeckelTerra NovaTerrier AustralianTerrier IrlandezTerrier RusescToy Fox TerrierViszlaWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetYorkshire TerrierZ RASE DE PISICI Z   Abisiniana   Albastra de Rusia   American Curl   Angora Turceasca   Balineza   Birmaneza   Bobtail American   Bobtail Japonez   Bombay   Braziliana cu par scurt   British Shorthair   Burmeza   Chartreux   Norvegiana de padure   Ragdoll   Siameza   Sphynx   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Ciobanesc Islandez

Ciobanescul Islandez este singura rasa originara din Islanda. El este un ciobanesc blanos de talie mica, folosit ca si caine de paza, ciobanesc sau utilitar. Acest caine are o coada stufoasa pe care o poarta pe spate, picioare scurte si infatisarea unei vulpi. Botul lui este in general de o culoare mai inchisa decat restul corpului. Islandezul este un caine puternic si agil, care va face multa galagie cand va dori ceva. De asemenea, este activ si plin de viata, dar si afectuos si loial. Nu este un caine hoinar sau vanator.



Istoricul si originea
Ciobanescul Islandez este singurul caine originar din Islanda. El a fost adus in Islanda odata cu primii colonisti vikingi (874-930 i. Hr.), luandu-si denumirea de „cainele vikingilor”. Ciobanescul Islandez s-a adaptat conditiilor locale, organizarii din cadrul fermei si luptei asidue pentru supravietuire a poporului islandez de-a lungul secolelor, facandu-l indispensabil in pastorirea vitelor. Popularitatea Ciobanescului Islandez a crescut in ultimele decenii si, in ciuda numarul inca foarte redus de exemplare, el nu mai este considerat in pericol de disparitie.
Conform cercetarilor intreprinse cu privire la originea acestei rase, se pare ca acest ciobanesc ar descinde din caini adusi in Islanda de catre colonistii scandinavi si, este probabil o ruda a Buhund-ului Norvegian.

Astazi, rasa este recunoscuta de urmatoarele asociatii si organizatii internationale: FCI, CKC, UKC si ACR. De asemenea, Ciobanescul Islandez a fost inregistrat in Foudation Stock Service al AKC inca din 1997 si isi asteapta recunoasterea deplina.

Alte denumiri ale rasei: Icelandic Spitz, Iceland Dog, Íslenskur fjárhundur, Islandsk Farehond, Friaar Dog, Canis islandicus.

Aspectul exterior si dimensiunile
Ciobanescul Islandez are un nas mare si buze pigmentate in negru. Capul este bombat si are un bot compact. Are membre anterioare robuste si pinteni dubli similar rasei Lundehund. Ciobanescul Islandez este un caine tip Spitz nordic, un pic sub talia medie, cu urechile ciulite si o coada rasucita. Vazut din lateral, cainele se incadreaza intr-un dreptunghi; lungimea corpului de la nivelul umerilor pana la baza cozii este mai mare decat inaltimea la nivelul greabanului. Adancimea toracelui este egala cu lungimea membrului anterior. Capul sau este compact si acoperit de piele bine intinsa. Regiunea craniana este putin mai lunga decat cea faciala, conferindu-i capului per ansamblu un profil triunghiular. Nasul sau este negru sau maron inchis la cainii mai deschisi la culoare. Ochii Ciobanescului Islandez sunt de dimensiune medie, migdalati, caprui si au marginile libere ale pleoapelor negre. Urechile medii si triunghiulare sunt purtate ridicat si sunt foarte mobile. Gatul, de lungime medie, este musculos si arcuit. Spatele este puternic. Toracele sau este lung si adanc. Coada este prinsa sus, rasucita, atingand spatele. Membrele anterioare ale Ciobanescului Islandez sunt drepte, paralele si puternice si sunt prevazute cu labe ovale, degete compacte, arcuite, cu pernite bine dezvoltate. Membrele posterioare sunt prevazute cu cate 1-2 pinteni.

Privirea acestui caine exprima tandrete, inteligenta si vioiciune.
Exista doua varietati de par ale acestui caine, scurt si lung, ambele dese si incredibil de rezistente la intemperii. Coloritul blanii poate fi maro-rosiatic, ciocolatiu, cenusiu, negru, dar culoarea predominanta trebuie sa fie albul. In plus, exista o diferenta marcanta in infatisarea celor doua sexe.

Ciobanescul Islandez adult poate atinge o inaltime la nivelul greabanului in jur de 31-41 cm si o greutate corporala de circa 9-14 kg.

Personalitatea
Ciobanescul Islandez este un caine rezistent si energic. Fiind un caine ciobanesc si de cireada foarte tenace si agil, el este extrem de util la supravegherea sau manarea vitelor pe pasunile montane, precum si la gasirea oilor pierdute. Nativ, Ciobanescul Islandez este foarte vigilent si intotdeauna le va face musafirilor o primire entuziasta fara a fi agresiv. Instinctele lui de vanator nu sunt puternic dezvoltate. Ciobanescul Islandez este primitor, prietenos, curios, jucaus si curajos.

Relatiile cu familia si casa
Ciobanescul Islandez are nevoie de multa activitate si de miscare si, de asemenea, trebuie sa pastreze un contact strans cu familia sa. Multi dintre acesti caini au stari de anxietate legate de ramanerea singuri acasa, si asta datorita faptului ca ei nu sunt caini care sa stea singuri pentru perioade prelungite de timp. Majoritatea Ciobanestilor Islandezi adora copiii si se inteleg bine cu alti caini sau alte animalute de casa.

Desi sunt caini de talie mica, Ciobanestii Islandezi sunt cei mai fericiti pe o proprietate in mediul rural unde se pot zbengui in voie. Daca totusi va doriti sa cresteti intr-un apartament de bloc un asemenea caine este bine sa stiti ca este absolut necesar sa nu-i neglijati orele de miscare. Sunt caini veseli, plini de viata, activi si foarte atenti la tot ce se intampla in jurul lor. Atata timp cat se afla in preajma stapanilor lor, Ciobanestii Islandezi se vor intinde linistiti pentru ore bune, sub birou, intr-un colt, in afara usii, pazind si asteptand. Cand sunt scosi afara sunt o adevarata incantare, fiind dispusi sa faca tot felul de giumbuslucuri pentru a atrage atentia stapanilor lor.

Dresajul
Ciobanestii Islandezi sunt afectuosi, inteligenti si dispusi intodeauna sa-si multumeasca stapanii, ceea ce-i face foarte usor de dresat. Ca si in cazul altor Spitzi, duritatea nu trebuie sa-si faca loc in programul lor de antrenament. Ceea ce este mai dificil este de a-i invata sa-si faca necesitatile fiziologice in afara caminului, dar cu rabdare si perseverenta, deprind si acest lucru cu rapiditate. De asemenea, ca si in cazul altor rase de caini, Ciobanescul Islandez trebuie sa beneficieze de o socializare adecvata inca din copilarie.

Aspecte particulare
Ciobanescul Islandez este o rasa foarte activa care trebuie sa beneficieze de miscare in fiecare zi. El poate fi scos la plimbari lungi zilnic sau plimbarea poate fi inlocuita cu o ora de jogging. In afara de asta, puteti fi convinsi, ca va fi mai mult decat bucuros daca-i veti acorda cateva reprize de joaca.

Ciobanescul Islandez are o blana dubla, deasa si compacta, care-i ofera cainelui abilitatea de a rezista oricaror conditii meteorologice. Exista doua varietati de par. Ciobanestii Islandezi cu parul scurt au parul exterior de protectie de lungime medie, destul de aspru si un puf protector des si moale. Parul acestuia este mai scurt la nivelul fetei, in varful capului, pe urechi si pe fata anterioara a membrelor si mai lung la nivelul gatului, pe piept si pe fata posterioara a coapselor. Coada sa este stufoasa, iar parul care o acopera are aproximativ aceeasi lungime ca cel care acopera restul corpului. Ciobanestii Islandezi cu parul lung au parul exterior mai lung decat precedentul, destul de aspru si un puf des si moale. Parul este mai scurt la nivelul fetei, in varful capului, pe urechi si pe fata anterioara a membrelor si mai lung in spatele urechilor, pe gat, piept, pe fata posterioara a membrelor anterioare si a coapselor. Coada sa este foarte stufoasa, iar parul care o acopera are lungimea direct proportionala cu cea a parului care acopera restul corpului. Acest caine naparleste si, in general, isi schimba parul de doua ori pe an. Ciobanescul Islandez se spune ca are capacitatea de a-si intretine curatenia corporala. Pentru a va asigura ca blanita sa ramane in bune conditii, simpla periere si pieptanare de 2-3 ori pe saptamana sunt suficiente. Un lucru important pe care trebuie sa-l aveti in vedere este sa-i scurtati unghiile pintenilor periodic deoarece acestea nu intra in contact cu solul pentru a se toci si pot deveni rapid foarte lungi.

Boli si afectiuni curente
Ciobanestii Islandezi sunt caini robusti si rezistenti, caliti in tinuturile Islandei, astfel ca nu prezinta prea multe „defecte”. Principala lor afectiune pare-se ca este displazia de sold.

Speranta medie de viata a Ciobanescului Islandez este de 11-12 ani.
Ciobanesc Islandez
Ciobanesc Islandez

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.