230 poze   71963 vizite
Albume
01 despre noi02 conditii de cazare03 foto locatii - photo locations04 pensiune pentru animale05 pensiune felina05 pensiune pentru pisici06 pensiune canina06 pensiune pentru caini1 about us2 accommodation for3 hostel for animals4 hostel for cats5 hostel for dogs6 contact7 RASE DE CAINIAffenpinscherAirdale terrierAkita InuAlaskan Klee KaiAmerican FoxhoundAmstaffAnatolian SheperdBassetul BleuBeagleBeauceronBedlington TerrierBergamascoBichon BolognezBichon friseBichon HavanezBichon MaltezBloodhoundBobtailBorder CollieBorder terrierBoston TerrierBoxerBrac germanBriardBull TerrierBulldog americanBulldog FrancezBullmastiffCainele de Cireada AustralianCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChow-ChowCiobanesc Alb ElvetianCiobanesc AustralianCiobanesc Belgian GroenendaelCiobanesc Belgian MalinoisCiobanesc Belgian TervuerenCiobanesc de BernaCiobanesc de PirineiCiobanesc GermanCiobanesc IslandezCiobanesc OlandezCiobanescul de ShetlandCocker AmericanCocker SpanielDalmatianDobermannDog ArgentinianDog de BordeauxDog GermanEnglish PointerEnglish Springer SpanielField SpanielFila Brasileiro - Mastiff BrazilianGolden RetrieverGordon SetterGriffonHusky SiberianIbizan HoundIrish Water SpanielJindo - cainele coreeanKomondorKuvaszLabrador RetrieverLeonbergerLhasa ApsoMalamut de AlaskaMastiff NapoletanMastiff TibetanOgar afganOgar rusescOtterhound Copoiul pentru vidrePapillonPekinezPeruvian Hairless DogPinscher GermanPinscher PiticPit BullPomeranianPresa CanarioPudelPugPuliRhodesian RidgebackRottweilerSaint BernardSamoyedSchnauzer PiticSchnauzer UriasScottish TerrierShar- PeiShih tzuSpitz finlandezStaffordshire Bull TerrierTeckelTerra NovaTerrier AustralianTerrier IrlandezTerrier RusescToy Fox TerrierViszlaWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetYorkshire TerrierZ RASE DE PISICI Z   Abisiniana   Albastra de Rusia   American Curl   Angora Turceasca   Balineza   Birmaneza   Bobtail American   Bobtail Japonez   Bombay   Braziliana cu par scurt   British Shorthair   Burmeza   Chartreux   Norvegiana de padure   Ragdoll   Siameza   Sphynx   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Mastiff Napoletan

Mastiff-ul Neapolitan, cunoscut, de asemenea, ca mastifful italian sau Mastino Neapolitano, este un caine care iti atrage privirile si care, recent, si-a castigat popularitatea in intreaga lume.


Istoricul si originea
Mastiff-ul Neapolitan este un caine originar din Italia, datand inca din anul 300 i.Hr, cand stramosii rasei apareau alaturi de Alexandru cel Mare. In timpurile Romei antice, Alexandru cel Mare era cunoscut pentru cresterea si imperecherea cateorva rase de talie mare in directia crearii unui caine cu parul scurt, cunoascut sub denumirea de Molossus (molos). Mastiff-ul Neapolitan este considerat a fi un descendent al Molossului.

In sudul Italiei, crescatorii de animale au dorit sa creeze un mastiff care sa pastreze dimensiunile si forta Molossului. Ei isi doreau un caine cu o alura impunatoare pentru protectie, dar suficient de prietenos si bland, incat sa stea acasa cu familia. Din incrucisarea Molossului cu mastiff-ul tibetan a aparut Mastiff-ul Neapolitan care avea toate caracteristicile dorite.

Pana la al doilea razboi mondial, Neapolitan-ul a fost un secret de pret al Italiei. Dupa razboi, italienii au inceput sa promoveze aceasta rasa de caini in intreaga lume. Pana in 1973, rasa, in cele din urma s-a facut cunoscuta in Statele Unite si Clubul Mastiff-ului Neapolitan din America a luat nastere. Populatia de Mastiff Neapolitan a crescut simtitor in Statele Unite, astfel ca in mai 2004, American Kennel Club a acceptat rasa de caini ca membra a grupei de utilitari.


Aspectul exterior si marimile
Mastiff-ul Neapolitan este un caine cu un cap lat cu multe falduri si cute, falci atarnand in jos si gusa pronuntata. Ochii sunt situati profund in orbite si ascunsi sub pleoapele superioare care atarna. Urechile Mastiff-ului Neapolitan pot fi cupate sau nu in functie de preferinta proprietarului si de serviciul cainelui. Corpul acestui caine este foarte greu, osos si bine imbracat cu musculatura cu o coada purtata drept in sus (vertical) sau indoita usor peste spate. Blana (roba) este scurta si deasa cu o lungime uniforma a firului de par pe intreaga suprafata a corpului. Culorile robei acestui caine includ game de gri, nergu, mahon si cafeniu cu pete albe, compacte pe piept si degete la unii caini.

Inaltimea la nivelul greabanului este de 65-75 cm la mascul si de 60-70 cm la femela. Greutatea corporala este de pana la 74 kg, dar cei mai mari masculi pot atinge 90 kg.


Personalitatea
Mastiff-ul Neapolitan este un caine prietenos, afectuos si loial . Daca este necesar, Mastiff-ul Neapolitan poate deveni un teribil dusman daca familia sa este in pericol.


Relatiile cu familia si casa
Mastiff-ul Neapolitan este un caine docil si prietenos, calitati cel fac un bun caine pentru supraveghere. Rasa este utilizata ca si caine de paza, politist detectiv (urmaritor), precum si ca animal de companie. Mastiff-ul Neapolitan are o atitudine calma si este improbabil sa atace fara sa fie provocat sau indemnat. Sunt innebuniti si adora sa alerge sau sa se joace cu copii.

Mastiff-ul Neapolitan este un caine urias dar gentil in jurul copiilor si ii va proteja pe acestia, precum si pe restul familiei de tot ceea ce ar putea pune in pericol siguranta acestora.


Dresajul
Mastiff-ul Neapolitan este usor de dresat prin comenzi de ascultare. Ei sunt fericiti cand li se da o ocupatie.


Aspecte particulare
Mastiff-ul Neapolitan necesita o periere zilnica pentru mentinerea unei blani curate si lucioase.

Mastiff-ul Neapolitan este un caine ce necesita un spatiu rezonabil de miscare pentru a fi fericit. Ca si in cazul altor mastiff-i, stapanirea ferma si antrenamentul de supunere ar trebui inceput timpuriu pentru a preveni posibilele accese de dominatie mai tarziu, in cursul vietii animalului.


Boli si afectiuni curente
Torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia. Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.

Cataracta determina o pierdere a transparentei normale a cristalinului. Afectiunea se poate produce la unul sau la ambii ochi si poate conduce in timp de pierderea vederii.

Durata medie de viata a Mastiff-ului Neapolitan este de 9-11 ani.
Mastiff Napoletan
Mastiff Napoletan

Comentarii album • 1
florea1 29 septembrie 2014  
frumos.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.