230 poze   69521 vizite
Albume
01 despre noi02 conditii de cazare03 foto locatii - photo locations04 pensiune pentru animale05 pensiune felina05 pensiune pentru pisici06 pensiune canina06 pensiune pentru caini1 about us2 accommodation for3 hostel for animals4 hostel for cats5 hostel for dogs6 contact7 RASE DE CAINIAffenpinscherAirdale terrierAkita InuAlaskan Klee KaiAmerican FoxhoundAmstaffAnatolian SheperdBassetul BleuBeagleBeauceronBedlington TerrierBergamascoBichon BolognezBichon friseBichon HavanezBichon MaltezBloodhoundBobtailBorder CollieBorder terrierBoston TerrierBoxerBrac germanBriardBull TerrierBulldog americanBulldog FrancezBullmastiffCainele de Cireada AustralianCane CorsoCavalier King Charles SpanielChihuahuaChow-ChowCiobanesc Alb ElvetianCiobanesc AustralianCiobanesc Belgian GroenendaelCiobanesc Belgian MalinoisCiobanesc Belgian TervuerenCiobanesc de BernaCiobanesc de PirineiCiobanesc GermanCiobanesc IslandezCiobanesc OlandezCiobanescul de ShetlandCocker AmericanCocker SpanielDalmatianDobermannDog ArgentinianDog de BordeauxDog GermanEnglish PointerEnglish Springer SpanielField SpanielFila Brasileiro - Mastiff BrazilianGolden RetrieverGordon SetterGriffonHusky SiberianIbizan HoundIrish Water SpanielJindo - cainele coreeanKomondorKuvaszLabrador RetrieverLeonbergerLhasa ApsoMalamut de AlaskaMastiff NapoletanMastiff TibetanOgar afganOgar rusescOtterhound Copoiul pentru vidrePapillonPekinezPeruvian Hairless DogPinscher GermanPinscher PiticPit BullPomeranianPresa CanarioPudelPugPuliRhodesian RidgebackRottweilerSaint BernardSamoyedSchnauzer PiticSchnauzer UriasScottish TerrierShar- PeiShih tzuSpitz finlandezStaffordshire Bull TerrierTeckelTerra NovaTerrier AustralianTerrier IrlandezTerrier RusescToy Fox TerrierViszlaWelsh TerrierWest Highland White TerrierWhippetYorkshire TerrierZ RASE DE PISICI Z   Abisiniana   Albastra de Rusia   American Curl   Angora Turceasca   Balineza   Birmaneza   Bobtail American   Bobtail Japonez   Bombay   Braziliana cu par scurt   British Shorthair   Burmeza   Chartreux   Norvegiana de padure   Ragdoll   Siameza   Sphynx   Tonkineza

membru din 5 mai 2009

Terrier Australian

Terrier-ul Australian este unul dintre cei mai mici terrier-i, fiind o alegere buna pentru familiile cu copii de varste mai mari.

Istoricul si originea
Terrier-ul Australian, dupa cum ii sugereaza si numele, este originar din Australia, unde este utilizat pentru a tine sub control populatiile de rozatoare din adaposturile de oi, mine si de-a lungul cursurilor de apa. Ei sunt, de asemenea, folositi pentru a pastori oile, devenind caini de paza. Se crede ca Terrier-ul Australian a fost creat prin imperecherea terrier-ilor cu blana aspra care au venit din Anglia cu terrier-ii locali cu blana aspra. Alte rase britanice, cum ar fi Skye Terrier-ul, Cairn Terrier-ul si Yorkshire Terrier-ul, au fost utilizate si in cele din urma a luat nastere Terrier-ul Australian.
Acesta a fost primul caine australian autohton recunoscut si etalat in expozitiile canine din Australia. De-a lungul anilor, in urma programelor de selectie a rezultat un caine neinfricat si viguros, care se adapteaza atat vietii urbane, cat si celei rurale. Terrier-ul Australian a fost pentru prima data prezentat intr-o expozitie canina in 1868 in Melbourne, Australia, sub denumirea de Terrier-ul Australian cu blana aspra.
Popular in Australia, rasa a fost in cele din urma exportata in Anglia la sfarsitul secolului al XIX-lea si si-a facut aparitia in Statele Unite in jurul anului 1940.
In 1960, Terrier-ul Australian era recunoscut de catre American Kennel Club ca membru al grupei terrier-ilor.
Astazi, rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: FCI, AKC, UKC, KCGB, CKC, ANKC, NKC, NZKC, ATCSA, CET, CKC, APRI, ACR.

Aspectul exterior si dimensiunile
Terrier-ul Australian este un caine mititel, compact si cu picioarele scurte. Capul este lung si prevazut cu urechi mici ciulite, de forma literei „V”. Terrier-ul Australian are ochii de culoare inchisa si stralucitori. Pieptul este puternic, moderat de adanc si lat. Labutele sunt asemanatoare celor de pisica. Coada este scurta.
Blana Terrier-ul Australian rezistenta la intemperii este dreapta si aspra, un pic mai mare de 5 centimetri si mai lunga la nivelul membrelor si a gulerului care se formeaza in jurul gatului. Blanita poate fi albastrui cu cafeniu, nisipiu simplu sau rosie.
Terrier-ul Australian adult poate atinge o inaltime la nivelul greabanului de circa 23-28 cm si o greutate corporala in jur de 4-6 kg.

Personalitatea
Terrier-ul Australian este un caine mititel, afectuos si jucaus. In general, sunt companioni loiali familiilor lor, dar pot fi rezervati cu strainii. Terrier-ul Australian este un caine activ caruia ii face placere sa fugareasca micile animalute (iepuri, veverite si alte rozatoare). Agil, curios si sigur pe el, Terrier-ul Australian are simturile mirosului si vazului foarte ascutite, motiv pentru care poate fi un caine de paza bun. Nu-si doreste nimic altceva decat sa-si multumeasca stapanul si este mult mai usor de educat pentru a fi supus si ascultator decat multi alti terrieri. Terrier-ului Australian ii place sa latre.

Relatiile cu familia si casa
Terrier-ul Australian este un caine excelent pentru familiile active. Are multa energie si trebuie sa fie mentinut activ si stimulat din punct de vedere mental. Terrier-ul Australian este un bun companion pentru copii daca este familiarizat cu acestia de la o varsta frageda. Sunt, de asemenea, buni companioni si pentru persoanele in varsta. Acest terrier este foarte protector cu membri familiei sale si va latra atunci cand se apropie vreun strain.
Terrier-ul Australian poate trai fericit intr-un apartament atata timp cat este scos la plimbari zilnice, el fiind destul de activ in interiorul caminului astfel incat sa nu-i fie necesara o curte. Aceasta rasa poate convietui cu alte animalute, dar este foarte probabil sa fugareasca micile creaturi, inclusiv pisicile familiei si poate avea unele inclinatii de a domina alti caini.

Dresajul
Terrier-ul Australian este usor de dresat, putand excela in obedienta, luarea urmei, agilitate si efectuarea de trucuri. Daca ar fi sa-l comparam cu alti terrier-i, terrier-ul australian este mai usor de educat.

Aspecte particulare
Terrier-ului Australian nu-i place sa fie lasat singur fara a avea ceva de facut. Sunt caini inteligenti care necesita o stimulare mentala pentru a preveni dezvoltarea tulburarilor de comportament. Ca si in cazul altor terrier-i, aceasta rasa are tendinta de a sapa gropi si de a latra excesiv daca se plictiseste. Acestui caine nu trebuie sa i se permita sa hoinareasca liber din lesa intrucat are inclinatia de a fugari micile creaturi. Blana sa lunga, aspra si tepoasa este usor de intretinut si nu trebuie tunsa. Simpla periere de cateva ori pe saptamana este suficienta. Perierea stimuleaza secretia glandelor sebacee ale pielii, conferindu-i blanii un luciu fara prea mari eforturi. Parul din jurul ochilor si cel din urechi va fi trimat daca este cazul. Unghiutele trebuie sa fie scurtate periodic. Terrier-ul Australian naparleste putin sau chiar deloc.

Boli si afectiuni curente
Terrier-ul Australian este o rasa robusta si rezistenta cu putine sensibilitati de ordin medical. Dintre acestea cu o frecventa crescuta au fost semnalate urmatoarele:
Luxatia mediala a patelei este o afectiune in care patela (rotula) nu mai culiseaza in santul ei natural de la nivelul femurului. Schiopatura poate varia de la impiedicare ocazionala, ca o saritura intermitenta pana la o schiopatura persistenta.
Diabetul zaharat este o afectiune pancreatica asociata unei insuficiente in producerea de insulina.
Hipotiroidismul apare atunci cand glanda tiroida nu functioneaza adecvat. In lipsa unei cantitati suficiente de hormon tiroidian, se poate produce imbolnavirea.
In plus, Terrier-ul Australian este predispus alergiilor, dermatitei atopice si otitelor.

Speranta medie de viata a Terrier-ului Australian este de circa 15 ani.
Terrier Australian
Terrier Australian

Comentarii album • 1
porumbeizalau 23 august 2011  
ff
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.